1-2 dages levering
Gratis retur
Byt i 365 dage
Kurv

Bukser med stretch til mænd

Skal du finde et par gode bukser med stretch? Wagner giver dig i denne guide et indblik i, hvordan du finder et par gode bukser med stretch. Hvad du skal lægge mærke til, når du prøver dem samt hvilke typer af stræk og pasformer, der er. Vidste du for eksempel, at stretch jeans blev skabt for lidt over 40 år siden ved at tage udgangspunkt i latex-stoffet? Det, og meget mere, giver vi dig i denne guide. Til slut giver vi dig også tips til, hvordan du skal passe på dine bukser med stretch, samt fem forskellige typer af bukser og shorts med stretch i.

Lad os så komme i gang!

Enhver kan passe et par bukser med stræk

Det universelle ved et par bukser med stretch er deres elasticitet. Det gør det muligt for alle at bære dem. Lige meget hvilken type krop du har, om du har en større eller mindre krop, formår et par bukser med stræk at tilpasse sig kroppen på elegant vis. Det gør det til et ideelt par bukser, når du skal finde et par, der passer perfekt.

Det betyder også, at du godt kan blive skuffet, når du har købt et par bukser med stræk. Det er fordi, at de rent faktisk godt kan blive for løse med tiden. Derved mister de deres funktion, som de blev købt ind til, hvor de tilpasser sig kroppens form gennem deres tætsiddende og fleksible stretch-funktion.

Vi vil med denne guide hjælpe dig med at finde et par bukser med stræk, der holder i længden, og undgår at blive skuffet. 

Først, vil vi ind på, hvad et par stretch jeans er, hvad det gode ved disse typer af bukser er og deres historie.

Hvad er et par bukser med stretch?
Og hvorfor skal du finde et par?

Jeans af stretch eller bukser med stræk i, er lavet af en bestemt type stof, som f.eks. denim, tilsat 1-4% elastan. Stretch denim en relativ ny type denim bomuld, eller bomuld / polyester blanding, der indeholder denne lille mængde elastan, en elastisk, syntetisk fiber, også kendt som Spandex eller Lycra, i stoffet.

Jeans og andre bukser, som er lavet af dette materiale, kan se ud som almindelige jeans, men giver mere fleksibilitet og "giver sig" i takt med brugerens kropsbevægelser. Bukser med stretch er derfor generelt mere formtilpasset end jeans fremstillet uden nogen strækning i stoffet.

Hvad er det gode ved bukser med stretch?

Det kan være, du er den type, der ligesom mange andre, hellere vil have et par regulært skårede (regular cut) jeans eller lidt løsere bukser på som chinos og habitbukser. Det findes også med stretch, hvilket Wagner har gode eksempler på i vores webshop.

Det gode ved disse bukser er, ligesom med alt andet tøj og mode, rigtig mange forskellige opfattelser. Det især, når man spørger folk, hvad god stil er og det modsatte, hvad god stil ikke er. Det er derfor typisk et spørgsmål om individuel smag og behag, såsom subjektive og personlige værdier som farver, mønstrer, og materialer ved forskellige bukser og jeans.

Det, der er særlig godt ved bukser med stretch, er helt klart deres fleksibilitet og det faktum, at de “giver sig” efter dig og din krop. Det er en måde at gøre bukserne til dine egne på.

Du skal have et par bukser med stretch, hvis du vil have et par bukser, der har to af de mest centrale egenskaber i godt tøj:

 • God komfort
 • God bevægelighed

I begyndelsen, da bukser med stræk kom ud, var det ikke alle bukser, der levede op til disse to kriterier. Faktisk, var bukser med stretch, i begyndelsen, mere et spørgsmål om at komme op med en ny og revolutionerende brug af moderne materialer som Spandex og Lycra. Lige nu er der derimod rigtig mange forskellige typer af tøj med stretch. Nu kan du for eksempel få:

 • Jeans med stretch
 • Chinos med stretch
 • Habitbukser med stretch
 • Shorts med stretch

Langt før alle disse forskellige typer af tøj med stretch kom på markedet, var der en mode bevidst mand i London, Peter Golding, der fik en god idé. Her får du et kort historisk overblik på, hvordan bukser med stræk kom til verden.

Historien om stretch begynder i slutningen af 1970’erne

Et af de første elastiske stoffer, der blev brugt i bukser, var Spandex, som blev opfundet i 1959. Først ca. 20 år senere blev det moderne stretch, denimstof, brugt i bukser. Det blev så stor en succes, at de fleste jeans-producenter efterfølgende kun tilbød stretch-jeans, de senere år.

De første stretch-jeans blev skabt og lanceret i 1978 af den engelske modedesigner Peter Golding, der markedsførte den revolutionerende nye denim stil i ACE. Det var i hans trendy tøjbutik i Londons, lige så trendy King's Road-distrikt i Chelsea. Den blev besøgt af æraernes mest indflydelsesrige trendsættere, herunder Rolling Stones, Rod Stewart, Twiggy og David Bowie.

Et af de første elastiske stoffer, der blev brugt i bukser, var Spandex, som blev opfundet i 1959. Først ca. 20 år senere blev det moderne stretch, denimstof, brugt i bukser. Det blev så stor en succes, at de fleste jeans-producenter efterfølgende kun tilbød stretch-jeans, de senere år.

De første stretch-jeans blev skabt og lanceret i 1978 af den engelske modedesigner Peter Golding, der markedsførte den revolutionerende nye denim stil i ACE. Det var i hans trendy tøjbutik i Londons, lige så trendy King's Road-distrikt i Chelsea. Den blev besøgt af æraernes mest indflydelsesrige trendsættere, herunder Rolling Stones, Rod Stewart, Twiggy og David Bowie.

Golding ønskede at skabe en stil, som indebar, super tætsiddende og sexet, jeans til sine kunder. Han fandt løsningen i et japansk stretch-denim stof, som han brugte til at skabe jeans i en række farver som mørk indigo, sort og lysere farvede jeans. Dette sammensat med en række pasformer som Rock Fit, Chelsea Cut og mange flere.

Peter Goldings stretch-jeans blev hurtigt en succes i England, som han hurtigt eksporterede til USA, hvor de blev solgt af moderigtige tøjforretninger, herunder Bloomingdales og Fred Segal.

I 1980'erne begyndte amerikanske mærker som Levi's til Gloria Vanderbilt, Jordache og Calvin Klein at designe stretch jeans til kvinder. Disse jeans med stretch var typisk af typen Dark Washed, tynde, tætsiddende og indeholdene et markant design på baglommerne for at identificere designeren af disse jeans. Markedsføringen af disse jeans var uforbeholdent sexede med fokus på denim stilens kropsbevidste pasform. Se denne Gloria Vanderbilt reklame fra 1980 om stretch jeans.

Hvad er forskellen på bukser med stræk og bukser uden stræk?

Historien er én ting, men det er også vigtigt at forstå, hvad forskellen på bukser med stræk og dem uden stræk egentlig er. Forskellen på de to typer af bukser, at den ene har det elastiske stof, elastan, i sig, hvilket den anden ikke har.

Derudover, er den synlige forskel på de to typer af bukser, at bukser med stræk generelt er skåret tættere til kroppen, så det elastiske stof kan bruge dets gode funktionelle egenskaber. Det blev blandt andet udnyttet i markedsføringen af bukserne til at begynde med, hvor det som nævnt var mere sensuelt og forførende, fordi at bukserne blandt andet sad tættere på især kvinderne.

Med tiden er det sensuelle udtryk fra de tætsiddende bukser kommet mere i baggrunden, hvor funktionelle aspekter som bevægelighed og komfort er blevet to af de bedste egenskaber ved bukserne.

Generelt er bukser med stræk dermed karakteriseret ved

 • At have elastan i stoffet
 • At være skåret tættere til kroppen
 • At have god bevægelighed
 • At vise konturerne på din ben

Hvem kan bære jeans og bukser med stretch?

Enhver kan se godt ud i disse bukser. Når du handler stretch-jeans, skal du, som med almindelige jeans, kigge efter et par, der passer til din kropsform og personlige stil. Dertil, skal du overveje hvor meget stræk de har, altså hvor meget elastan, der er i bukserne. Hvis du er en “mellem-størrelse”, er det en god ide at købe stretch bukser i en mindre størrelse, da de kan blive løsere efter slid og vaske.

De fleste bukser med stretch er beregnet til at sidde tæt. Hvis du er i tvivl, om et par bukser passer dig, kan du prøve at sidde ned. Så længe du kan sidde ned uden ubehag eller bekymringer om at sprænge en søm i bukserne, er du ved at finde den rigtige størrelse. Hvis du er en “plus-size” størrelse, kan du med fordel shoppe efter slim fit-modellen, eller regular-modellen med lidt stretch i. De giver lidt mere luft, men sidder samtidig også lidt tæt, så du stadig får det funktionelle aspekt med.

Hvor meget stræk har jeg egentlig brug for i et par bukser?

Det er ofte en personlig præference, hvor meget stretch du skal have i dine bukser. Enhver mængde elastan i jeansstoffet vil give en vis “stretchness”, og give dine jeans kropsnær form end almindelige skårede jeans.

Normalt, vil stretch-jeans fra de førende denim-mærker have fra en til tre procent elastan, stretch materiale, selvom nogen mærker tilbyder 4%.

Når elastan kombineres med et kvalitets vævet denim stof, kan du forvente særligt gode stretch jeans:

 • 1% elastan: Giver nok stretch til at give dig en vis fleksibilitet og hjælper dine jeans med at holde deres form uden at være for kropsnært.
 • 2% stræk: Nok til at være behageligt og gøre tætsiddende bukser behagelige.

Hvilke typer af pasforme findes der i bukser med stræk?

Bukser med stræk eller stretch puttes ofte ned i en kategori. Enten fordi, det skal være nemt at sælge, eller fordi det kan virke uoverskueligt at gå ned i detaljerne og forstå, hvad stretch i bukserne betyder.

Modebranchen har skabt tre forskellige pasforme indenfor bukser med stretch. Det er typerne som Slim fit, Skinny fit og Super Skinny fit. Der er en helt markant forskel ved hver af disse pasforme, som vi vil beskrive herunder. Derudover, findes der mange af de traditionelle skæringer på bukser, som bliver relanceret med stretch, dog er disse tre typer, de mest moderne klassikere indenfor bukser med stræk.

Fælles for dem alle er, at de tilfredsstiller enkle og simple behov. De skal sidde godt på kroppen, være behagelige og kunne bruges igen og igen.

Slim fit jeans

Generelt er "slim fit" jeans de mest løse af de tre typer. Slim fit jeans er skåret slankere ved bagdelen, skridtet og ved lårene end regular jeans. Taljen på slim fit jeans lægger sig normalt lidt under din egen talje.

Benene på slim fit jeans er typisk skåret lige, der er således ingen tilspidsning i benene, som de to andre. Slanke afskårne jeans er mere tilbøjelige til at være lavet af 100% bomuld. De fleste er lavet af denim normalt i forholdet: 1% elastan og 99% bomuld.

Skinny jeans

Den største forskel fra skinny fit til slim er benenes skæring fra slims.

Skinny-jeans vil ofte passe lidt mere som “en handske” på læggene, hvis du har gode lægmuskler. F.eks., hvis du er typen, der dyrker meget sport, kan disse bukser vise dine markeringer, du har i benmusklerne. Åbningerne i bunden på skinny-jeans er typisk omkring 18 cm, mens slim fit er lidt større.

Skinny-fit er også lavet i et forhold på 1% stretchmateriale og 99% bomuld. Oprindeligt var Levis 511, Levis første generation af skinny-jeans til mænd, lavet af 100% bomuld, og de passer helt klart anderledes end de nyeste modeller af stretch denim.

Super skinny jeans

Super skinny jeans bæres bedst af personer, der har en tyndere kropsbygning og en mindre defineret muskulatur. Super skinny jeans sidder tættere på kroppen end almindelige skinny jeans, og benene vil have “en handske-lignende” pasform over en markant større del af dine ben end skinny jeans. Benåbningen er typisk mellem 15-16 cm. og taljen er typisk fra lav til normal. Super skinny jeans fremstilles typisk i forhold 2% / 98% samt 3% / 97% stretchmateriale til denim og bomuld.

Den elastiske denim i disse bukser er både blød og yderst behagelig. De føles således ikke stramme, som navnet måske kunne antyde. Super skinny jeans viser også dine markeringer i benmusklerne.

Hvordan skal jeg rengøre og pleje bukser med stræk?

Bukser med stræk skal vaskes med omhu, ligesom med dine almindelige jeans og andre bukser. Du skal holde øje med følgende, for at holde dine bukser i god form:

 • Kontroller etiketten i tøjet og følg instruktionerne omhyggeligt.
 • Vask ikke stretch jeans i varmt vand, vask dem ved 30- eller højst 40 grader
 • Hvis det er muligt, burde du vaske dine stretch jeans i hånden med mildt vaskemiddel i stedet for maskinvask.
 • Brug aldrig forskellige typer af blegemiddel på noget denim stof, der indeholder spandex.
 • Kom ikke stretch jeans i tørretumbleren, det kan ødelægge stoffet. Hæng i stedet jeans til tørre og lad dem dryppe af, så de holder formen og trækker sig sammen.

Yderligere inspiration til at finde bukser og jeans med stræk

Savner du inspiration tilat finde nye bukser med stretch eller andre typer af tætsiddende bukser med stræk? Wagner har en masse eksemplerpå bukser, chinos, shorts og habitbukser, der sidder tæt på kroppen. Du kan komme ned i din lokale butik, hvor du kan prøve dem, blive inspireret og købe dem. Wagners ekspertergiver digen særlig god og professionel rådgivning, når du kommer ned. De er nogen af de mest dedikerede eksperter indenfor herremoden og ved, hvor moden bevæger sig hen.

Få derfor mere viden om nye trends, materialer og farver - kom ned i din lokale Wagner herretøjsbutik, eller se alt det forskellige nytårstøj vi har på voreshjemmeside.

Slim fit jeans

Generelt er "slim fit" jeans de mest løse af de tre typer. Slim fit jeans er skåret slankere ved bagdelen, skridtet og ved lårene end regular jeans. Taljen på slim fit jeans lægger sig normalt lidt under din egen talje.

Benene på slim fit jeans er typisk skåret lige, der er således ingen tilspidsning i benene, som de to andre. Slanke afskårne jeans er mere tilbøjelige til at være lavet af 100% bomuld. De fleste er lavet af denim normalt i forholdet: 1% elastan og 99% bomuld.

Shop nu

Skinny jeans

Den største forskel fra skinny fit til slim er benenes skæring fra slims. 

Skinny-jeans vil ofte passe lidt mere som “en handske” på læggene, hvis du har gode lægmuskler. F.eks., hvis du er typen, der dyrker meget sport, kan disse bukser vise dine markeringer, du har i benmusklerne. Åbningerne i bunden på skinny-jeans er typisk omkring 18 cm, mens slim fit er lidt større.

Skinny-fit er også lavet i et forhold på 1% stretchmateriale og 99% bomuld. Oprindeligt var Levis 511, Levis første generation af skinny-jeans til mænd, lavet af 100% bomuld, og de passer helt klart anderledes end de nyeste modeller af stretch denim.

Shop nu

Super skinny jeans

Super skinny jeans bæres bedst af personer, der har en tyndere kropsbygning og en mindre defineret muskulatur. Super skinny jeans sidder tættere på kroppen end almindelige skinny jeans, og benene vil have “en handske-lignende” pasform over en markant større del af dine ben end skinny jeans. Benåbningen er typisk mellem 15-16 cm. og taljen er typisk fra lav til normal. Super skinny jeans fremstilles typisk i forhold 2% / 98% samt 3% / 97% stretchmateriale til denim og bomuld.

Den elastiske denim i disse bukser er både blød og yderst behagelig. De føles således ikke stramme, som navnet måske kunne antyde. Super skinny jeans viser også dine markeringer i benmusklerne.

Shop nu

Hvordan skal jeg rengøre og pleje bukser med stræk?

Bukser med stræk skal vaskes med omhu, ligesom med dine almindelige jeans og andre bukser. Du skal holde øje med følgende, for at holde dine bukser i god form:

 • Kontroller etiketten i tøjet og følg instruktionerne omhyggeligt.
 • Vask ikke stretch jeans i varmt vand, vask dem ved 30- eller højst 40 grader
 • Hvis det er muligt, burde du vaske dine stretch jeans i hånden med mildt vaskemiddel i stedet for maskinvask.
 • Brug aldrig forskellige typer af blegemiddel på noget denim stof, der indeholder spandex.
 • Kom ikke stretch jeans i tørretumbleren, det kan ødelægge stoffet. Hæng i stedet jeans til tørre og lad dem dryppe af, så de holder formen og trækker sig sammen.

5 forskellige typer af bukser og shorts med stræk

1. Chinos med stretch fra Lindbergh

Disse klassiske chinos er lavet med stretch materiale, hvilket giver mere komfort og bevægelighed. De er en fusion af stretch materialet, og det klassiske chinos stof, som tilsammen skaber en ny måde at forstå dem på. Baglommerne på disse bukser er paspolerede, og som bonus følger der et bælte med til bukserne.

Find det her

Shop nu

2. Jeans med stretch fra Junk de Luxe

Sorte jeans som Junk de Luxe har lavet, er med Superflex. Det er en stretch, der giver ekstra elasticitet og support, hvor du samtidigt får du en normal til lavere skåret talje. Det skaber tilsammen et klassisk look, som du kan bruge både til hverdag og festlige lejligheder.

Find dem her

Shop nu

3. Chino shorts med stretch fra Lindbergh

Vi har kun snakket om bukser i denne guide, så her er et par shorts af chinos stoffet med stretch. De mærkes behageligere, og er også ekstremt behagelige at have på. Du føler dig let og bevægelig i dem, hvilket giver dem en god komfort. Baglommerne er paspolerede og lukkes med en knap.

Find det her

Shop nu

4. Habitbukser med stretch fra Lindbergh

Disse ligner et par klassiske habitbukser, i lang model, lavet af uldblend. Bukserne har let stretch, som giver en ekstra komfort, især hvis du har et jakkesæt eller habit på over længere tid. Derudover, har de paspolerede baglommer med sorte knapper.

Find det her

Shop nu

5. Skinny fit jeans fra Junk de Luxe

Dette er par skinny jeans med særlig god stretch, så du får ekstra god komfort og bevægelighed trods deres særligt tætte skæring i benene. Denne model har et moderat slid på for- og bagside som skaber en “distressed” effekt med særligt eksponerede sliddetaljer på forsiden.

Find det her

Shop nu

Yderligere inspiration til at finde bukser og jeans med stræk

Savner du inspiration tilat finde nye bukser med stretch eller andre typer af tætsiddende bukser med stræk? Wagner har en masse eksemplerpå bukser, chinos, shorts og habitbukser, der sidder tæt på kroppen. Du kan komme ned i din lokale butik, hvor du kan prøve dem, blive inspireret og købe dem. Wagners ekspertergiver digen særlig god og professionel rådgivning, når du kommer ned. De er nogen af de mest dedikerede eksperter indenfor herremoden og ved, hvor moden bevæger sig hen.

Få derfor mere viden om nye trends, materialer og farver - kom ned i din lokale Wagner herretøjsbutik, eller se alt det forskellige nytårstøj vi har på vores hjemmeside.