1-2 dages levering
Gratis retur
Byt i 365 dage
Kurv

Denne sæsons blazere til herrer

Er blazeren en af dine yndlings rekvisitter, når du skal stå skarpt til en fest eller på kontoret? Vi viser dig sæsonens blazere til mænd. Med denne guide får du desuden også historien om blazeren, hvordan du finder det perfekte fit samt hvilke forskellige blazere, der er at vælge mellem. Hvilke farver, materialer og mønstre til blazeren skal du gå efter - og hvad passer egentlig til en blazer?

Vi giver dig 7 gode eksempler på din yndlings blazer i denne guide, hvor nummer 5 er vores bedste bud på den formelle blazer, som passer til de fleste lejligheder. Vidste du, at især en blazer af hør er godt i de varme måneder af året? Derudover er den ternede blazer for alvor ved at komme på banen. Læs mere om dette og find andre gode tips nedenfor.

Lad os så komme i gang.

Blazerens historie - H.M.S. Blazer eller Lady Margaret Boat Club?

Der er en del ubesvarede spørgsmål, når det gælder om at finde ud af, hvor blazeren egentlig kommer fra. Der er to overordnede historier om blazeren.

Den ene starter i Lady Margaret Boat Club, og den anden er fra det royale skib, H.M.S Blazer.

Lady Margaret Boat Club dateres tilbage til år 1825 og eksisterer stadig i dag. Den blev skabt af 12 medlemmer af St. John’s College, Cambridge. Sejlklubbens uniform var lyse, dybrøde flanneljakker. Da de havde dem på, siger man på engelsk, at deblazed (glødede).Derfor blev de kaldt: blazere.

Den anden historie går på, at i 1837 inspicerede dronning Victoria et af skibene i den royale flåde. Det var H.M.S Blazer. Den daværende kaptajn forsøgte at imponere dronningen ved at investere i nye uniformer til sit mandskab, fordi de uniformer, de havde, var ikke særligt pæne. Han valgte en dobbeltradet jakke med gyldne knapper med den royale flådes logo på. Det blev så stor en succes, at man i 1857 indførte disse uniformer som standardbeklædning i flåden.

Et spørgsmål forbliver til gengæld stadig ubesvaret, og det er, hvornår blazeren endte med at blive den officielle skoleuniform i det britiske imperium.

Hvilket stof findes din blazer i?

Serge navy er det klassiske og mest populære stof til blazere. Det er stof vævet af kamgarn, men kan også være lavet af merinould. Stoffet er vævet i en karakteristisk twill-struktur, som skaber et diagonalt mønster i stoffet - ligesom man ser det på billedet nedenunder.

Worsted uld er at foretrække som materialet til kontoret. Når du skal bruge en blazer om vinteren kan du med fordel anskaffe dig en blazer i ægte flannel uld. Den holder bedre på varmen

Der findes selvfølgelig mere luksuriøse materialer som cashmere, vicuna eller tweed. Skal du have en skræddersyet blazer, er det disse typer materialer, som du skal bruge til din blazer.

Den dobbeltradede blazer er klassikeren – den enkeltradede er på vej frem

En dobbeltradet blazer har to rækker af knapper og er den klassiske blazer. De klassiske blazere har knapper, som symboliserer noget bestemt for personen. De fleste af de dobbeltradede blazere har sidelommer, og tit har de også brystlommer, inderlommer og yderlommer med flapper.

Den enkeltradede blazer er steget i popularitet over de sidste år. Den har et langt mere simpelt design med 2-3 knapper og langt færre lommer.

Hvordan finder man det perfekte fit?

De samme regler for jakkesættets perfekte fit gælder også for blazeren. Nogle foretrækker dog blazere, der er lidt løsere og bredere med lidt mere længde på. Det kan sammenlignes med looket for en sportsjakke eller en sommerjakke. Der er som sådan ikke nogle særlige regler. Du skal dog huske, at armlængden er vigtig. De fleste mænd ender med at have jakkeærmer, som går omkring den store håndledsknogle, og det er for langt. Den gode tommelfingerregel for armlængden for blazeren er, at forholdet mellem jakkens manchet og skjortemanchet skal være 1-1½ cm, hvis du har skjorte på.

I forhold til skuldrene på en blazer, er der typisk, i en dobbeltradet blazer, en del fyld (padding) i skuldrene. Der findes nyere modeller som en Neapolitansk jakke med færre syninger og mindre skulderfyld. Den giver et smallere fit, hvilket især er godt til dig, der ikke vil virke for bred, end hvad du egentlig er.

Først og fremmest skal du følge dig godt tilpas i din blazer. Det kommer især til udtryk, når du skal finde ud af, hvad der passer godt sammen med din blazer - hvilket vi skal kigge på i det næste afsnit.

Hvad skal du kombinere din blazer med?

Du skal finde den rigtige kombination til din blazer, hvilket kan være uoverskueligt i længden, hvis du først begynder at undersøge alle de muligheder, der er. Hvilke bukser passer til din blazer? Skal du have slips eller vest til din blazer?

Du skal, som vi nævnte i forrige afsnit, finde ud af, hvad du føler dig godt tilpas i, og hvad der lige netop sidder godt på dig. Mange foretrækker nogle bestemte farver eller mønstre sammen med deres blazer, mens andre lader sig overraske. Vi giver nogle eksempler på, hvad du kunne kombinere din blazer med og skabe det helt rigtige casual blazer look.

Et 1930’er look

Det klassiske 1930’er look følger en navyblå eller stribet blazer med hvide flannel-bukser. Tag en lyseblå oxford-skjorte på indenunder med et grønt slips. Skoene kunne være et par brune eller blodrøde, som skaber en god kontrast til bukserne.

Chinos-bukser går rigtig godt sammen med en blazer

Chinos-bukserne i farven khaki skaber en perfekt kontrast til en navyblå blazer. Ethvert slags snit i blazeren dur, når du skal kombinere den med blazeren. Prøv også mange forskellige farver chinos som: grøn, gul, lyseblå eller rød. Alt passer sammen med en navyblå blazer.

Jeans til blazere

Der mange, der kombinerer jeans til en blazer. Det går helt fint. Prøv det sammen med et par sejlersko og en nedknappet oxford-skjorte. Det er især godt til afslappede lejligheder, som på kontoret, derhjemme eller i offentligheden.

Accessories til blazeren

I stedet for det traditionelle slips kan du tage en butterfly eller en kravat på - det er en anden måde at gøre dit blazer-outfit særligt på. Prøv også et lommetørklæde i din brystlomme, så du giver din blazer endnu en særlig detalje.

Undgå at kombinere din blazer med dette

  • Sort på sort

Det kommer til at se ud som om, du skal til begravelse. Samtidig kommer blazerens business-causal look slet ikke i spil, hvis underdelen har samme sorte farve.

  • Tag ikke en T-shirt eller poloshirt indenunder din blazer

Det er bedst med en længere trøje indenunder din blazer. Hvis du endelig skal have en T-shirt eller poloshirt indenunder, så lad vær med at kombinér det med en blazer. Der er både en sommerjakke og forårsjakker bedre til det.

  • Undgå sorte bukser til navyblå

Sorte bukser er forbeholdt jakkesættet. Du skal kigge efter en habitjakke i stedet, hvis du skal have sorte bukser, der skal matche din lidt mere formelle navyblå jakke.

#1 Blazer: Navyblå blazer fra Lindbergh

Denne navyblå blazer fra Lindbergh er den klassiske farve på en blazer. Den har en moderne feature i form af stretch stof - det giver dig en større fleksibilitet og bevægelsesmulighed. Den lukkes med to knapper og har to lommer foran samt en enkelt brystlomme på venstre side til f.eks. et lommetørklæde el. lign. Derudover har blazeren tre inderlommer, der giver dig rig mulighed til at gemme på taler, pung, cigaretter etc. Yderligere med en ensfarvet blazer, ville det ikke skade med en nedtonet farvet skjorte med mønster.

Shop nu

#2 Blazer: Ternet blazer fra Lindbergh

Den ternede blazer er lidt den frække dreng i klassen. De klassiske blazere er kendt ved ensfarvede farver og tykke vertikale striber. Den ternede blazer går altså imod denne klassiske tendens. Så køb denne lyse, ternede blazer, hvis du vil skille dig ud fra mængde. Tag gerne et par jeans på, nogle matchende sko og en skjorte, som ovenstående billede viser.

Shop nu

#3 Blazer: Grå blazer fra Lindbergh

Denne grå blazer er det sikre valg. Den giver et formelt look uden at være prangende. Du kan nemt kombinere den med forskellige slags chinos-bukser i mange forskellige farver sammen med en hvid skjorte. Det får dig til at se både sofistikeret ud og samtidig kende farvepalettens mange muligheder.

Shop nu

Hvor skal du købe din blazer henne?

Det er svært at lave en definitiv liste over alle de kvalitets blazere, der er på markedet, fordi der simpelthen er så mange producenter. Det kommer meget an på personlige erfaringer og hvilket netværk, man er i.

Vil du vide mere om de nyeste trends, materialer og farver inden for blazermoden og hvilke producenter, der findes, så find din nærmeste Wagner herretøjsbutik her, eller tjek vores udvalg af blazere her.