Søg her...

Kurv
Kurv

Find de rigtige chinos til mænd

Skal du finde et par chinos bukser til mænd? Eller vil du gerne finde ud af, hvad de bedste chinos kan? I denne guide kigger vi på chinos, hvad de kan, og hvorfor du skal finde et par. Derudover viser vi dig, hvordan du skal pleje dem, og hvordan de skal sidde på dig. Læs mere om denne historie samt mere om chinos i denne inspirationsguide. Lad os komme i gang!

Chinos er en klassisk buks i garderoben

Chinos er et par afslappede bukser, der ligger på grænsen mellem de slidstærke og casual denim bukser og de formelle og bløde jakkesæts bukser. De går altså godt til både afslappede og formelle arrangementer. Denne hybrid - mellem den afslappede og formelle stil - har gjort, at chinos er blevet et must-have af mange i kontormiljøer og på arbejdspladser. De fleste søger nemlig efter at gøre deres arbejdstøj så behageligt som muligt, fordi de skal være der i mange timer hver dag.

Chinos er på denne måde en særlig praktisk buks. Det har især noget at gøre med deres stof og materiale. Se blandt andet vores udvalg af chinos.

Hvad er chinos?

Chinos er bukser fremstillet af chino-stoffet, som oftest er produceret i en slidstærk bomuld eller en blanding af bomuld og twill, der oprindeligt blev produceret i Kina. I dag findes chinos i mange forskellige farver, stilarter og udskæringer. Farverne kan være alt fra mørkeblå til lyserød.

Historien om chinos

Før chinos var der khaki-bukser. I det 19. århundrede undersøgte den britiske løjtnant Sir Harry Lumsden lokale metoder, så han kunne omdanne sine troppers skarpe, hvide bukser til en mørkere gulbrun. Farven "khaki" kommer fra hindi, hvilket betyder "støv" - det blev brugt til at farve bukserne. Khaki-bukser blev hurtigt godkendt, så de nu blev brug på tværs af slaglinier, da hærene indså de mange fordele ved den praktiske camoufleringseffekt, som buksernes farver giver soldaterne.

Første gang, de khakifarvede militærbukser blev omtalt som 'chinos', var under den spansk-amerikanske borgerkrig i 1898.​

Outfit med Lindbergh skjorte, Lindbergh chinos og sneakers
Model i hvid Lindbergh skjorte og grønne Lindbergh chinos
Stak med foldede Lindbergh chinos

Chinos pasform

Hvordan skal chinos sidde? Det er svært direkte at svare på, da pasformen er forskellig fra person til person. Fordi chinos er en blanding mellem en formel og afslappet stil. Det er dog bedst, at et par chinos ikke sidder alt for løst, så de mister lidt af deres elegance.

Hvor lange skal dine chinos være?

Chinos’ længde afhænger af din benlængde. Oftest skal dine chinos ligge behageligt på din sko eller fod. Så chinos skal helst ikke gå for langt ned, da de giver dig et poset udtryk. Du kan se mere om, hvilken længde og pasform chinos kan have i vores størrelsesguide til bukser. I den kan du også se, hvordan du måler dig frem til din størrelse.

Pleje af chinos

Er du usikker på, hvordan du skal vaske dine chinos, så skal du først finde ud af, hvilket materiale dine chinos er lavet af. Er det bomuld, så kan du til hver en tid vaske dem ved den anbefalede temperatur i en vaskemaskine. Er dine chinos af et andet materiale, er det en god idé at tjekke op på, hvordan du skal behandle materialet. Derudover er det altid godt at stryge dem, efter de er tørret, så får de et behageligt look og ser bare lækre ud.

En god tommelfingerregel er at vaske dem, ligesom du vasker dine jeans og andre bukser. Det vil sige, at du helst skal undgå at vaske dem ofte.