Spar 20% på alle varer

Gælder kun online t.o.m. 2. pinsedag d. 20 maj.

Kurv

Den bedste cardigan til herre

Model i grå cardigan fra Bison
Model i grå cardigan fra Bison

Skal du finde din næste cardigan til de lune sommeraftener? Og vil du gerne finde ud af, hvilke detaljer en cardigan har? Vi guider dig til din næste cardigan og viser dig, hvad du skal kigge efter. Derudover fortæller vi dig historien om cardiganen, og hvilket materiale den er lavet af. Vidste du desuden, at ordet ‘cardigan’ oprindeligt kommer fra et walisisk ord? Find ud af hvad det er for et ord, samt meget mere i denne inspirationsguide om cardigan. Lad os komme i gang!

En cardigan til det gode liv

Er du typen, der gerne vil være afslappet klædt uden de store udskejelser og dikkedarer? En cardigan er formentlig det stykke tøj, som du så har udset dig. En cardigan oser selvsikkerhed og jordbundethed. Det er blandt andet på grund af dens naturlige materialer og gode egenskaber. Den holder dig varm på en kold dag, men også de køligere sommeraftener.

Vi giver dig et overblik i, hvad en cardigan kan og hvilke cardigans, der findes på markedet. Her vil vi især gå i dybden med de forskellige detaljer og materialet.

Hvad er en cardigan?

En cardigan er en strikket trøje der kan lukkes fortil med knapper eller lynlås. Den har lange ærmer og er oftest at finde med V-udskæring. Navnet Cardigan er faktisk en engelsk udgave af det walisiske navn, Ceredigion.

Hvorfor hedder det cardigan?

Ordet Cardigan stammer fra jarlen af Cardigan, James T. Cardigan, som bar en langærmet, ulden trøje under Krimkrigen (1853-56). Efter sejren ved Krim blev Lord Cardigan kendt og berømt, hvilket medførte en stigende popularitet af hans tøjstil. Angiveligt opfandt han den cardigan, vi kender i dag, efter at have bemærket, at halerne i hans frakke ved et uheld var blevet brændt i en pejs.

Model i blå JUNK de LUXE cardigan
Model i grå Lindbergh cardigan
Model i blå Bison cardigan

Materialer i cardigans

Der er udelukkende tre forskellige måder, som cardigans er strikket sammen på. Det er med:

  • Uld
  • Merinould
  • Uldblend

Uld er det mest dominerende materiale indenfor cardigans og har altid været det. Der er kommet andre blends på markedet, hvor både naturmaterialer som bomuld, hør og viskose (kunstsilke) bliver brugt sammen med uld, men også kunstige materialer som nylon og polyester bliver brugt sammen med uld.

Uld er den afgørende detalje i en kvalitets cardigan

En cardigan er populær, fordi den hovedsageligt er lavet af uld. Uld har virkelig mange positive egenskaber. Vi kigger på nogle af de bedste egenskaber ved uld - og dermed også hvad en god cardigan kan.

Uld isolerer både i koldt og varmt vejr, hvilket gør den ideel året rundt og således særligt velegnet til vejret i Danmark. Det er de naturlige krøllede fibre i uld, som gør forskellen. Krøllerne giver garnet små luftlommer. En strikket uldtrøje og cardigan indeholder således op mod 80% luft. Når den indeholder så meget luft, dannes der et luftlag rundt kroppen, som isolerer og holder din naturlige kropstemperatur ved samme temperatur. Selve uldet trækker al fugten til sig og føles både varm og behagelig - selv i våd tilstand. Fibrene i uldet giver hertil en stor elasticitet og dermed en formstabil cardigan.

Hvad passer med en cardigan?

Cardigans til ensfarvede T-shirts

Mangler du en cardigan til ensfarvede T-shirts, så find en cardigan der har lidt farve eller et flot mønster.

Cardigans til T-shirts med print eller skjorter

Mangler du en cardigan til T-shirts med print, eller til skjorter, så er en ensfarvet cardigan normalt det mest oplagte valg. Det findes mest i mørke farver som mørkeblå og sort.

Yderligere inspiration til at finde cardigans til mænd hos Wagner

Savner du inspiration til at vælge den helt rigtige cardigan? Wagners butikker har en masse cardigans, som du kan blive inspireret af. Wagners eksperter er din professionelle rådgivning, når du kommer ned i butikken, så du kan finde den helt rigtige cardigan. De er samtidig nogle af de mest dedikerede eksperter inden for herremoden og ved, hvor moden bevæger sig hen.

Få mere om nye trends, materialer og farver inden for cardigans - kom ned i din lokale Wagner herretøjsbutik, eller se alle de mange forskellige slags cardigans vi har på vores hjemmeside samt vores størrelsesguide til dem.