1-2 dages levering
Gratis retur
Byt i 365 dage
Kurv

Den gode bomber jakke til mænd

Skal du finde en bomber jakke? Og er du på udkig efter en sommer- eller forårsjakker? Vi introducerer bomber jakken i denne guide, som har sit navn fra piloterne under anden verdenskrig, der fløj bombeflyene. Derudover fortæller vi om, hvilke forskellige bomber jakker der findes. Det og mere i denne guide om bomber jakken. Lad os komme i gang!

Bomber jakken til herre skiller sig ud fra mængden

Har du på et tidspunkt ledt efter en jakke og er stødt ind i en jakke, der rent faktisk lignede bomber jakken? Bomber jakkens design er udgangspunktet for mange af de vindjakker, du ser, at folk går med i dag. Bomber jakken er altså én af disse jakker, der har overlevet tidens tand og gjort sit design til standard. Dens navn bruges i dag oftest i flæng om vindjakker og andre sommerjakker til mænd. De er således gode til at have på i lidt varmere vejr, da de i mange tilfælde er vindtætte. Bomber jakken blev oprindeligt også skabt til det. Den blev nemlig udviklet til det amerikanske militær.

Hvad er en bomber jakke?

En bomber jakke er en kort jakke, der typisk ligger sig omkring taljen. Taljen på jakken består af en linning, altså en fastsyet kant, som på jakken for det meste er ribbe-formet. “Manchetterne” på jakken vil ofte matche med taljens mønster. Derudover har den en lynlås foran og funktionelle lommer øverst og på siderne. En bomber jakkes materiale vil, foruden læder, også kunne købes i polyester, nylon og bomuld.

Hvorfor hedder det bomber jakke?

Bomber jakken har en bred historie og har slået rod i mange forskellige kulturer. Vi skal hele 70 år tilbage i tiden for at finde det første eksemplar af bomber jakken. Den stammer fra militærets piloter, der fløj bombeflyene, men den kan spores videre i mange af samfundets forskellige subkulturer op til i dag. Den var både en del af 80’ernes punk- og skinhead-bevægelse. Den findes i dag i de mere populære modebevægelser, hvor den især indgår i meget af det streetwear, der bliver solgt. Det er især det unge modebevidste publikum, som den appellerer til - med dens rå og oprørske street-udtryk. 

Historisk set har bomber jakken derfor aldrig været en ensidig størrelse og fulgt en bestemt trend. Den har overlevet i mange kulturer og er - som allerede omtalt - en klassiker i dit garderobeskab.

Hvad er det særlige ved en bomber jakke?

Det er en kortere jakke end andre, men det betyder ikke at den er mindre at se på. Finder du en klassisk bomber jakke, vil den oftest være bredere end andre korte jakker. Den har altså lidt mere volumen og er tit varmere end andre. De nyere bomber jakker er designet lidt tyndere end de oprindelige jakker, der blev udviklet til militæret.

Er en bomber jakke varm?

Den kan være varm, og den kan også være mere eller mindre isolerende. Isolerende i denne sammenhæng betyder, at de findes både som vind-, og vandafvisende samt vand-, og vindtætte. Det giver bomber jakken mange forskellige facetter, som er værd at holde øje med, når du skal købe en.

Forskellige typer af bomber jakker

Der er mange typer af jakker. Her er et par forskellige:

  • Bomber jakke med hætte
  • Bomber jakke med krave
  • Bomber jakke af uld
  • Bomber jakke af polyester
  • Bomber jakke af nylon
  • Vandtæt bomber jakke
  • Vindtæt bomber jakke
  • Vandafvisende bomber jakke

Yderligere inspiration til at finde bomber jakker til herre

Savner du inspiration til at vælge det helt rigtige bomber jakke? Wagners butikker har en masse eksempler på bomber jakker, forårsjakker, sommerjakker og andre vindjakker, som du kan blive inspireret af. Wagners eksperter er din professionelle rådgivning, når du kommer ned i butikken, så du kan finde den helt rigtige bomber jakke. De er samtidig nogle af de mest dedikerede eksperter inden for herremoden og ved, hvor moden bevæger sig hen.

Få mere om nye trends, materialer og farver indenfor denim - kom ned i din lokale Wagner herretøjsbutik, eller se alle de forskellige slags jakker vi har på vores hjemmeside samt vores størrelsesguide til det.