Husk Fars dag d. 5 juni!

Forkæl verdens bedste far - Få inspiration her

Kurv

Find den ultimative business skjorte til mænd

Lindbergh 1927 business skjorter
Lindbergh 1927 business skjorter

Skal du finde en business skjorte til herre? Og vil du gerne finde ud af, hvad forskellen på en business skjorte og en casual skjorte er? I denne guide kigger vi på business skjorter, hvilke detaljer der er vigtige, og hvordan du finder den rigtige skjorte. Derudover viser vi dig, hvilke gode egenskaber din business skjorte kan have. Læs mere om det i denne inspirationsguide til business skjorter. Lad os komme i gang!

Skarpe business skjorter

De fleste ved, hvor vigtigt det er at se godt ud på jobbet. En god skjorte eller et godt jakkesæt kan gøre forskellen, når du skal lande en handel, aftale en kontrakt eller underskrive en vigtig aftale. Faktisk er skjorten vigtigere end som så. Den er en essentiel del, hvis du har jakkesæt på og således en væsentlig del af din forretningsmæssige fremtoning.

En business skjorte kan også bruges i andre sammenhænge end formelle arbejdsmæssige forhold. Heldigvis. Dens formelle og stringente udtryk gør den også brugbar, hvis du skal på date, til bryllup eller andre arrangementer i din fritid. Sådanne begivenheder kræver noget mere end en almindelig hvid bomuldsskjorte. Det kræver en kvalitetsskjorte, som både er blød og holdbar. Vi kan kalde den en business casual skjorte. Forskellen på dem skal vi kigge på i denne guide. Først skal vi lige se på, hvad en business skjorte egentlig er.

Hvad er en business skjorte?

En business skjorte er en central del af et klassisk business casual sæt. Det er typisk en neutral hvid skjorte, der passer godt til en mørk blazer sammen med et par stilede habitbukser afrundet med et par skarpe sko. Der findes selvfølgelig også andre farver af business skjorter, de vil hovedsageligt være meget simple og ensfarvede. Det skal de være, så du undgår, at de trækker al opmærksomheden.

Hængende Lindbergh skjorter

4 klassiske typer af business skjorter

Taler vi om business skjorter, kan vi give dig de fire mest klassiske her:

  • En hvid
  • En lyseblå
  • En cremet
  • En mørkeblå

Derefter kan skjorterne variere - ud fra materiale, mønster, mere eller mindre farve, etc. Hovedsagen er den, at de alle sammen har basis i nogle lette nuancer og simple mønstre, der skal vise en let og elegant beklædning. Hvad er så egentlig forskellen fra en almindelig casual skjorte, eller en casual business skjorte?

Forskellen på en business skjorte og en business casual skjorte

Den åbenlyse forskel på de to er, at den ene bliver brugt til arbejde og andre formelle begivenheder, mens den anden bliver brugt til afslappede begivenheder, hvor formaliteterne er mindre. Den næste forskel er en, man tit glemmer, men en af de vigtigste forskelle. Det er materialet og den kvalitet, som skjorten har.

En business skjorte skal bruges mere end en casual business skjorte. Alene af den grund skal en business skjorte være af bedre kvalitet og kunne modstå mere. Mens en casual skjorter ofte være af et materiale, som er billigere og mindre slidstærkt. Derfor har en business skjorte også nogle særlig gode egenskaber, som vi herunder skal beskrive. 

Model i stribet Lindbergh technical skjorte

Gode egenskaber ved en kvalitets business skjorte

Din arbejdsindsats er ikke kun din indsats. Det afhænger også af, hvad dit udstyr byder på. Hertil har vi listet nogle vigtige egenskaber ved en kvalitets business skjorte op:

  • Krølfri
  • Strygefri
  • Nanotex-behandlet

Strygefri business skjorter

Strygefri business skjorter har fået en del mere overfladebehandling end en krølfri business skjorte. Det gør, at den er særlig god til kontoret. Jo mere fugt du genererer, desto større er chancen for, at din skjorte kan krølle. Det er derfor, at strygefri skjorter er perfekte som business skjorter, da den store fysiske udfoldelse ofte undgås på kontoret. 

Nanotex-behandlede business skjorter

En skjorte er et af de mere sarte stykker tøj i din garderobe, men Lindbergh har gjort noget ved det. De har fremstillet en skjorte, der både er krølfri, har nanotex-beskyttelse mod pletter og er behandlet anti-bakterielt mod lugt og bakterier.

Yderligere inspiration til at finde business skjorter til mænd hos Wagner

Savner du mere inspiration til at vælge den rigtige business skjorte? Wagners butikker har en masse forskellige typer af business skjorter, som du kan prøve og blive inspireret af. Wagners eksperter er din professionelle rådgivning, når du kommer ned i butikken, så du kan finde den helt rigtige business skjorte til dig. Du kan også se vores store udvalg af business skjorter online her.