Kurv

Det bedste herretøj i fløjl

Model i orange Lindbergh fløjlsjakke
Model i orange Lindbergh fløjlsjakke

Skal du finde herretøj i fløjl? Eller vil du gerne finde ud af, hvad fløjl er, og hvad det kan? I denne guide kigger nærmere på det klassiske og trendy fløjlstøj. Derudover viser vi dig, hvilke farver og typer af fløjlstøj, der findes. Vidste du at fløjl er en samlet betegnelsen for mange typer af stof? Læs mere om fløjl i denne inspirationsguide til herretøj. Lad os komme i gang!

Fløjl er tilbage

Det klassiske materiale er tilbage i modebranchen. Efter flere års tilstedeværelse i diverse genbrugsbutikker, har nu også de store modebrands valgt at satse på fløjl. Hvad er fløjl så? Og ender det med at blive en del af modekollektionerne fremover? Det er selvfølgelig svært at forudsige, men én ting er sikkert. Det er et forrygende materiale til dig, der vil have komfort og mærke en del af historiens vingesus, når du tager et par behagelige fløjlsbukser på.

Du springer nærmest flere tidsperioder over, når du iklæder dig noget rigtig godt, kvalitets fløjl. Vi skal kigge nærmere på, hvad det er, der gemmer sig bag det retro stof.

Hvad er fløjl?

Fløjl er et vævet stof med en tæt, kort og luv. Luv er de opretstående, frie garnender i tekstiler, som oftest vil være at finde på den udadvendte side af stoffet. På fløjl ser luven bløde og lodne ud. Materialet er som regel vævet med enten bomuld, uld, silke, kunstsilke, eller en kombination af disse. Teknisk set skelner man mellem ægte fløjl og uægte eller imiteret fløjl, hvor forskellen ligger i at uægte fløjl bliver efter efterbehandlet og det gør ægte fløjl ikke.

Historisk set er fløjl blevet vævet siden middelalderen i datidens Italien (omkring år 1200). Dengang vævede man silkefløjl og brugte det hovedsageligt til polstring af møbler. I dag findes der som sagt langt flere forskellige måder at væve fløjl på og bruge fløjl til. Det ser mere på længere nede.

Forskellen på velour og fløjl

Velour er en glat fløjl, som mangler den plyssede luv fra det almindelige fløjl. Derudover er lighederne mellem dem mange, eftersom de kan skabes af det samme materiale. Den store forskel ligger dog i den glatte overflade.

Closeup af JUNK de LUXE fløjlsskjorte
Model i grøn fløjlsskjorte og grønne fløjlsbukser
Closeup af model i Lindbergh fløjlsskjorte

Typer af fløjlstøj

Ligesom alt andet stof, der væves, kan fløjl bruges til mange forskellige funktioner. Det kan både være i møbler, gardiner, tøj, etc. Herunder giver vi dig et overblik i de forskellige typer af fløjlstøj til herre.

  • Fløjlsskjorte
  • Fløjlsblazer
  • Jakkesæt i fløjl
  • Fløjlsjakke
  • Fløjlsbukser

Fløjlsskjorte

Skjorter i fløjl er behagelige og findes i mange forskellige farver. Forskellen på en fløjlsskjorte og en business-casual skjorte er vægten og det tøj du kan matche den med. En skjorte i fløjl står for sig selv, mens en normal business-casual skjorte kan bruges til jakkesæt, blazere, cardigans, etc. Fløjlet skaber en perfekt skjorte til afslappede begivenheder og en tur i haven.

Fløjlsblazer

En blazer i fløjl til herre er et trendy stykke tøj. Det går godt i et afslappet look, men er også fin til formelle sammenhænge, hvor du både kan virke afslappet og formel på samme tid. Prøv at blande blazeren med en t-shirt med et statement på eller tag en ensfarvet skjorte på indenunder. Du går aldrig helt galt i byen med en blazer af fløjl.

Fløjlsjakke

Jakker i fløjl er varme og findes i lidt tættere fit end de andre jakker. Fløjlsjakken på billedet har en krave med imiteret læder, som giver en kontrast til det mørke fløjl. De går godt sammen med et par ensfarvede jeans eller et par lyse chinos.

Fløjlsbukser

Fløjlsbukser er et must til dig, der leder efter et par behagelige bukser. De moderne fløjlsbukser findes typisk i en lidt tættere pasform og har også lidt stretch tilsat. Finder du til gengæld et par bukser i genbrugsbutikken er de af lidt bredere pasform. Det er et spørgsmål om personlig smag, hvad du gerne vil have på.

Yderligere inspiration til at finde fløjlstøj til mænd hos Wagner

Savner du mere inspiration til at vælge det tøj af fløjl til herre? Måske er du også interesseret i andre materialer som hør? Wagners butikker har en masse forskellige fløjlstøj, som du kan blive inspireret af. Wagners eksperter er din professionelle rådgivning, når du kommer ned i butikken, så du kan finde det rigtige fløjstøj til dig. De er samtidig nogle af de mest dedikerede eksperter inden for herremoden og ved, hvor moden bevæger sig hen.

Få mere om nye trends, materialer og farver inden for fløjl -  kom ned i din lokale Wagner herretøjsbutik, eller se alle de mange forskellige typer af fløjlstøj vi har på vores hjemmeside samt vores størrelsesguide til dem.