1-2 dages levering
Gratis retur
Byt i 365 dage
Kurv

Den perfekte denim jakke til mænd

Skal du finde din næste skarpe denim jakke? Og vil du også finde ud af, hvad der kendetegner denim stoffet? Vi sætter i denne guide fokus på den jakke, der i folkemunde bliver kaldt cowboyjakken. Derudover fortæller vi om, om denim jakken overhovedet har noget med cowboys at gøre. Det og mere i denne guide om denim jakken. Lad os komme i gang!

Vælg en denim jakke fordi...

Denim jakken er en klassiker. Det betyder med andre ord, at den modstår tidens trends og har en tidsløs karakter. I lægmands termer bliver den omtalt som cowboyjakken, da den opstår i 1800-tallets vilde vesten. I dag er den næsten et uundgåeligt stykke tøj hjemme i klædeskabet sammen med denim jeans, denim shorts og denim skjorte. Den går sammen med alt, og den formår igen og igen at forblive aktuel.

Hvis du først er blevet bekendt med denim jakkens stilsikre og rene linjer, vil du blive vild med alle dens detaljer og forskellige typer, som spænder bredt. Der er således både kommet denim jakker som vinter og sommerjakke til mænd, så du kan roligt købe en denim jakke til mange forskellige lejligheder. Fælles for dem alle er deres bagvedliggende historie, som vi kommer ind på i det følgende.

Historien om denimjakken

Den første denim jakke blev skabt i årene omkring år 1880 af Levi Strauss, som også grundlagde mærket, Levis. Strauss er også krediteret for at designe de første jeans nogensinde i år 1870, som et holdbart og åndbart stykke arbejdstøj til cowboys, jernbanearbejdere og minearbejderen. Især minearbejderen skulle bruge disse slidstærke jeans under det amerikanske goldrush (guldruset) mod vest. Levi Strauss fik på kort tid stor succes med sin jeans, og skabte efterfølgende en tilhørende overdel, kaldet Triple Pleat Blouse.

Denim jakkerne var især ideelle til arbejderen, fordi det utroligt slidstærke denim materiale samt de holdbare sømme var utroligt gode til mange typer af hårdt fysisk arbejde.

Den oprindelige Levi's denim jakke har udviklet sig siden og bliver i dag produceret af mange forskellige producenter, men der har i alle årene været fokus på jakkens gode funktionalitet. Med tiden har denim jakken også haft mange forskellige konnotationer. I 50'erne var det at iføre sig denim ofte forbundet med ungdomskriminalitet og ballade. Jeans blev sågar forbudt på nogle skoler i USA, og denim blev til det tøj, som de oprørske unge og non-konforme typer valgte at gå i. Ikonisk er James Deans denim jakke fra filmen, Rebel Without a Cause, i 1950'erne, men den ses stadig i dag hos mange superstjerner som Rihanna, Miley Cyrus, med videre.

Du kan læse mere om fremstilling af denim i vores guide til denim jeans, samt hvorfor stoffet, denim, oprindeligt kommer fra Nimes i det sydlige Frankrig.

Hvad er en denim jakke?

En denim jakke er lavet af stoffet, denim. Det er bomuld, der er blevet vasket i forskellige farver. Derfor kan du også finde denim jakken i mange forskellige farver, hvad end det er til mænd eller kvinder.

Derudover kan du også få en denim skjorte, som minder lidt om en denim jakke, den er lidt mindre slidstærk, men har mange af de samme karakteristika.

Hvad kendetegner en denim jakke?

Der er nogle vigtige detaljer som kendetegner en denim jakke. Nedenfor har vi lavet en liste over, hvilke detaljer en denim jakke har:

 • Fremtrædende brystlommer
 • Store knapper til at lukke tæt
 • Markante syninger og sømme

Afhængigt af hvilke farver du vælger din denim jakke i, vil disse detaljer være mere eller mindre fremtrædende. Det er derfor altid en god idé at prøve din denim jakke på inden, så du kan se, hvor fremtrædende disse detaljer virker.

Typer af denim jakker

Der er mange typer af jakker. Her er et par forskellige denim jakker:

 • Denim jakke med nitter
 • Denim jakke med hætte
 • Denim jakke med perler
 • Denim jakke med print
 • Denim jakke med for
 • Denim jakke med lynlås
 • Denim jakke med frynser
 • Denim jakke med pels

Farver på denim jakker

Det skal lige siges, at du kan få denim jakker i mange forskellige farver. Det kan du, fordi bearbejdningen af bomulden, som der bruges til denim, kan vaskes i forskellige farver. Derfor ser du ofte ordet vask i forlængelse med denim. Der findes både lys og mørk vask udover de forskellige farver, bomulden kan vaskes i. De tre mest gennemgående farver indenfor denim jakker er:

 • Indigo (blå)
 • Sort
 • Hvid

Hvad passer sammen med en denim jakke?

Vi har listet tre skarpe ting, du kan tage på sammen med din denim jakke.

Denim på denim

Prøv en denim jakke sammen med et par jeans, så har du et skarpt denim look

Chinos

Det behagelige stof og de bløde farver i et par chinos modsætter sig det rå look fra denim jakken og skaber en god kombination

T-shirts

Under din denim jakke kan du tage en af dine yndlings t-shirts både med mønster eller uden. Det skaber en god kontrast til det ensfarvede denim stof og giver dig således muligheden for at tage denim jakken af med god samvittighed.

Yderligere inspiration til at finde denim jakker til herre

Savner du inspiration til at vælge det helt rigtige denim jakke? Wagners butikker har en masse eksempler på denim jakker, denim bukser og denim skjorter, som du kan blive inspireret af. Wagners eksperter er din professionelle rådgivning, når du kommer ned i butikken, så du kan finde den helt rigtige denim jakke. De er samtidig nogle af de mest dedikerede eksperter inden for herremoden og ved, hvor moden bevæger sig hen.

Få mere om nye trends, materialer og farver indenfor denim - kom ned i din lokale Wagner herretøjsbutik, eller se alle de forskellige slags jakker vi har på vores hjemmeside samt vores størrelsesguide til det.