1-2 dages levering
Gratis retur
Byt i 365 dage
Kurv

Den praktiske skovmandsskjorte

Mangler du inspiration til at finde en ny og anderledes skovmandsskjorte i 2023? Denne guide går bag om skovmandsskjorten. Vi afdækker, hvorfor den er en klassiker, som bliver ved med at være relevant.
Lad os så komme i gang.

Skovmandsskjorten: Blød, praktisk og tidløs

Blødere end dit lagen, mere modtagelig end cashmere og indeholder nok struktur til, at du forbliver business-casual. Skovmandsskjorten holder stadig, men hvordan kan det være? Der er én speciel grund til, at den aldrig er forsvundet ud af den forretningerne.

Svaret er:

Den passer til stort set alt...

Diverse arbejdsbukser, sneakers og støvler kan matches med skovmandsskjorten. Den er tidløs og bør være en del af en hver mands garderobe.

Men først skal vi lige have punkteret en fordom om skovmandsskjorter.

”Tern er gammeldags”

Det kan godt være, at tern virker gammeldags. Sagen er bare den, at det gammeldags sælger. Flannelstoffet, som skjorterne er lavet af, giver den en holdbarhedstid, der udkonkurrerer alle de andre typer af skjorters levetid. Så tern er først og fremmest praktisk, og flannelstoffet er holdbart.

Men:

Hvorfor er skovmandsskjorten stadig populær?

Tre grunde til at skovmandsskjorten stadig sælger

  1. Den er varm

   Det kan lyde simpelt og banalt, men skovmandsskjorten holder dig varm. Desuden er uforudsigeligt vejr i Danmark svært at forberede sig på. Med skovmandsskjorten er man altid beredt. Især om foråret og efteråret giver den god mening. 

  2. De er nemme at have på

   Er din agenda for dagen fyldt, så bliver du glad for en skovmandsskjorte. Funktionaliteten er i højsædet, hvilket de skjorter, som vi har fundet frem til længere nede, også afspejler.

  3. Du får dem i alle mulige farver

Du finder, lige meget hvad, en skovmandsskjorte i din yndlingsfarve eller i dit yndlings mønster. Søg i din lokale butik eller på nettet og find lige den farve, der passer dig.

Skovmandsskjorten blev mainstream i 1990’erne – og er stadig populær i dag

Faktisk har skovmandsskjorter til mænd været populære i den brede offentlighed siden 1990’erne, og det sætter endnu en tyk streg under ternenes tidsløse karakter. Tern er kommet for at blive og den praktiske fordel, som disse solide og robuste skjorter har, i forhold til andre skjorter på markedet, gør dem til nogle utrolige bæredygtige stykker tøj.

Hvem kan ikke huske Kurt Cobains stil, skovmandsskjorte, solbriller, iturevne bukser og cardigans? Det skabte billedet af grungekulturen og stilen i USA.

Skovmandsskjorten og dens tern har lige siden vundet indpas i de store modehuse og indgår i større eller mindre grad som en del i deres nye kollektioner. De er det som et praktisk alternativ til det farvede tøj, hvor ternene giver tøjet et unikt twist.

Tern sælger – takket være flannelstoffet

Skovmandsskjorten er skakternet, hvilket godt kan afskrække nogle fra at købe den. Men det så vi allerede, var en fordel, hvis man skal klæde sig praktisk og moderigtigt i dag. Flannelstoffet er hovedingrediensen i skovmandsskjorten og giver skjorten et ekstra pift. Flannelstoffet gør , at din skovmandsskjorte kan blive genbrugt i flere forskellige scenarier. Det gør den til et godt køb og til et langtidsholbart stykke tøj i garderoben.

Flannelstoffet var tidligere kun en del af jakkesæt og en del arbejdernes tøj, men i dag kommer det bredt ud. Dens popularitet transcenderer sociale skel og køn, og dets potentiale udvikler modehusene videre på. Tøj skal ikke bare være tag-på-og-smid-væk, men skal kunne holde i mange år.

Flannel var som sagt tidligere forbundet med arbejderen, men også med den jordbudne amerikanske patriotisme,  ude på landet, men i dag bliver det forbundet med hovedsagdeligt udendørsaktiviteter. Selve stoffet bliver tit forvekslet med skotskternene. Forskellen på skotsktern og flannel er, at skotsktern er et mønster, mens flannel er stoffet det er sammensat af. Det kan være uld eller bomuld.

Det mest slående ved en skovmandsskjorte er, udover ternene og flannel-stoffet, dens mange facetter. Der findes så mange forskellige materialer, som ternene er brugt sammen med, at det ofte kan være svært at finde ud af, om det bare er en skjorte, en trøje eller om det er en jakke. Vi prøver i det følgende at give nogle eksempler på skovmandsskjortens alsidighed, og derefter viser vi dig fem praktiske skovmandsskjorter.

Alle disse skovmandsskjorter har det tilfælles, at de alle har funktioner, du ikke får i de normale casual skovmandsskjorter. Der findes altså en skovmandsskjorte til stort set hvert sit formål, både koldt vejr og varmere vejr.

Skovmandsskjorter er perfekte til brug og genbrug

Tager vi den globale klimakrise i betragtning, er skovmandsskjorten en særdeles god investering. Den holder længere end de traditionelle skjorter, og det bevirker, at den kan bruges igen og igen, også når den engang bliver givet til genbrug og derefter genbrugt af nogen. Det er derfor at skovmandsskjorten både er tidløs, praktisk og i nogle kredse lidt kult. Den minder os om 90’erne, et retro-aspekt som mange unge tager til sig i disse år, hvor genbrug af tøj vinder mere og mere frem.

Så bare rolig - du kan sagtens slippe din indre skovmand løs, genbruge en skovmandsskjorte fra 90’erne eller donere din skovmandsskjorte til genbrug om mange år. Det er meget sandsynligt, at en anden person vil synes godt om den ternede skjorte lige så meget, som du gjorde.

Yderligere inspiration til skovmandsskjorter

Savner du yderligere inspiration til de skovmandsskjorter, der skal være i din garderobe? Wagner har en masse gode eksempler, som du kan tjekke ud og blive inspireret af. Hvis det er svært at se, om skjorten passer dig, er Wagners eksperter altid til rådighed, når du kommer ned i butikken. Så kan du sammen med dem finde frem til den skovmandsskjorte, samt de farver og materialer, der lige netop passer dig og dine behov. De er nogle af de mest dedikerede eksperter inden for herremoden og ved, hvor den bevæger sig hen.

Alt om de nyeste trends, materialer og farver indenfor Skovmandsskjorter -  kom ned i din lokale Wagner herretøjs butik, eller se alle de forårsjakker vi har på vores hjemmeside.