Wagner Stories

Stories / 7-fede-skjorter-til-maend

Udgivet: 01-01-2020

7 fede skjorter til mænd i 2020

Er du på udkig efter en ny, fed skjorte i 2020? Eller leder du efter en gave til manden, der har alt? Vi giver dig vores bud på, hvordan du - på en simpel måde - kan virke skarp i hverdagen med en ny skjorte. Med denne guide får du syv bud på skarpe skjorter i 2020, og hvordan du finder det perfekte fit til din skjorte. Hvilke farver, materialer og mønstre passer til skjorten i år - og hvad skal du kombinere din skjorte sammen med?

Foto: Wagner

Vi giver dig syv skarpe eksempler på den fede skjorte i denne guide, hvor nummer 6 er den utroligt trendy og populære skjorte med plantemønster. Og lige netop de mønstrede, kortærmede skjorter går kun en vej i popularitet - og det er op! Derudover er en klassisk skjorte i slim fit stadig mere normalt at se, end det har været før. Læs mere om dette og find andre gode tips nedenfor. Lad os så komme i gang.

 

Shop skjorter

Skjorten er det bedste udgangspunkt for dit sæt

 

Du har måske købt mange forskellige skjorter gennem tiden eller skal til at bygge din garderobe op fra bunden af. Skjorten er et uundgåeligt stykke tøj, både til din garderobe, men også som et stykke tøj du kan bygge dit sæt op efter og matche andet tøj til. Længere nede beskriver vi, hvad du kan matche din skjorte med, men lige nu er det vigtigt at påpege, hvor utrolig værdifuld skjorten kan være for dig og din garderobe - hvis du vælger den helt rigtige skjorte.

 

Da skjorten tit bliver overset til fordel for jakkesættet eller bliver købt sammen med jakkesættet, så har skjorten i de flestes tilfælde en større brugsværdi, fordi den kan bruges i mange flere sammenhænge end jakkesættet. Derfor råder vi dig især til at købe en skjorte, du kan bruge igen og igen.

 

Fokusér især på disse tre punkter, når du køber skjorte

 • Hvordan passer skjorten til resten af din garderobe?
 • Du skal kunne bruge skjorten mange år frem - så sparer du penge.
 • Fokusér på skjortens farver, mønster, materialet og andre konkrete detaljer (kraven, knapperne, etc.)

 

Følger du disse tre hovedpunkter, så finder du en skjorte, der gør sig godt i garderoben mange år frem, og så skal du ikke købe en skjorte, hver gang du f.eks. skal købe et jakkesæt, eller fordi det bliver sommer, osv. Der er således rigtig mange penge at spare ved at købe den rigtige skjorte til netop dit tøj hjemme i garderoben.

 

Nu kommer spøgsmålet så:

Hvilke skjorter findes der? og hvilke detaljer gør dem specielle?

 

Hvilke skjorter findes der?

 

Vi har inddelt skjorten ind i fire kategorier af skjorter:

 

 • Oxford-skjorten
 • Skovmandsskjorten
 • Klassiske skjorter
 • Hawaii-skjorten

 

Oxford-skjorten

Oxford-skjorten er ikke en ny type skjorte, men snarere en klassiker indenfor skjorteverdenen. Den kommer, som navnet antyder, fra Oxford, og er syet med Oxford-stof. Det er et lidt tykkere vævet stof, som du kan se på billedet. Dermed giver den dig lidt mere varme og passergodt til efteråret og vinteren.


Skovmandsskjorten

Skovmandsskjorten er skakternet og lavet i flannelstof. Det giver den en lang holdbarhedstid, der udkonkurrerer alle de andre typer af skjorters på levetid. Så tern er først og fremmest praktisk, og flannelstoffet er holdbart. Læs om den her

 

Klassisk business casual skjorte

Der er tale om den helt afslappede, såkaldte business-casual, model. Den har lange ærmer med to knapper, så den knappes op, og så har den oftest nuancer af farver som grøn, blå, rød, etc. Den der bliver købt mest af disse er den lyseblå. Den passer til stortset alle slags jakkesæt og bukser. Det afhænger helt af begivenheden og arrangementet, hvad du vælger at matche den sammen med.

 

Hawaii-skjorten

Hvad der begyndte som et lokalt tekstilt arbejde på Hawaii er blevet til en livsstil og et kulturelt ikon. Indenfor de sidste 5 år har hawaiiskjorten fået sit internationale gennembrud igen. Det er blevet et hipt og moderne paradis på den lille ø, og hawaiiskjorten er kommet i Vogue, som følge af det.

 

Vi går videre og beskriver, hvilke kraver du skal være opmærksom på, når du køber en skjorte.

 

Hvilken krave på skjorten skal du vælge?

skjorte-krave-2019-guide-wagner-stories-herre

Hvilken krave til skjorten skal du vælge? Vi beskriver her fem af de populære kraver til skjorten.

 

Spread-kraven

Spread-kraven er karakteriseret ved at give slipset eller din hals masser af plads. Den kaldes også cutaway eller windsor-kraven. Afstanden mellem de to spidser er særligt stor, og det gør, at denne type krave udelukkende bruges på en businessskjorte eller til formelle lejligheder med dertilhørende slips.

 

Forward point-kraven

Denne krave er med sine spidse flipper den mest udbredte type af krave. Det er kravetypen, man oftest forbinder med den traditionelle herreskjorte og er smallere mellem spidserne end spread-kraven. Den opnår en god afstand mellem spidserne og er således meget alsidig. Du kan anvende den både til formelle og uformelle lejligheder. Det er en perfekt skjorte både til arbejde og fritid.

 

Wing tip

Wing tip-kraven er den mest formelle type. Den anvendes oftest sammen med en butterfly og især sammen med en smoking. Den ses udelukkende i en hvid version og bruges, ligesom smokingen, særligt til formelle arrangementer som bryllupper og højtidelige fester.

 

Button-down

Kraven på button-down skjorten er knappet fast til skjorten ved hjælp af to små knapper. Den er god til vise dig frem og samtidig have et professionelt udtryk – uden at være for formel. Den er både god til arbejde og fritid, og kan i større eller mindre henseender bruges ligesom forward-point kraven.  Den egner sig ikke så godt til et jakkesæt, men er god til en blazer og et par chinos.

 

Mandarin

Mandarin-kraven, kina-kraven eller nehru-kraven er en nyere kravetype. Den er tyndere og har ingen spidser. Således er den bedre til uformelle lejligheder, hvor du stadig kan bruge den sammen med en blazer for at skille dig lidt ud. Den kan også gå sammen med et par jeans og en læderjakke. Kun fantasien sætter grænserne.

 

Hvilket materiale skal din skjorte være i?

Du står med skjorten nede i butikken, men er lidt usikker på hvilket materiale, det er. Hvad er skjorter f.eks. lavet af? Og hvilket materiale eller stof skal du vælge din skjorte i?

Vi har inddelt det i tre primære grupper af stof til skjorter:

 • Bomuld
 • Hør
 • Andre naturmaterialer (silke, viskose, osv.)

Bomuld

Skjorter af bomuld er nogle af mest almindelige. De er kendetegnede ved at være lidt stivere end andre skjorter, men de har generelt en god langtidsholdbar kvalitet. Det er den største gruppe af skjorter, og behøver den ikke meget mere introduktion.


Hør

Skjorter af hør giver huden luft til at ånde, så du ikke bliver så fugtig, som ved f.eks. en bomuldsskjorte på en sommerdag. Det har en utrolig god evne til at absorbere fugt. Hele 20 procent af sin egen vægt kan materialet faktisk opsuge, før du begynder at føle at skjorten bliver fugtig. Samtidig med det er det hurtigt til at tørre igen.


Silke

Silke i skjorter bruges hyppigt i blandinger med uld, hvor det er med til at gøre blandingsfiberen lettere, stærkere og mere hurtigtørrende. Fordi silke er let, stærkt, behageligt og hurtigtørrende, vil beklædning i silke også være velegnet til aktiv brug, især i meget varmt vejr. Du finder således ikke så tit skjorter af 100 procent silke.


Viskose (Rayon/kunstsilke)

Viskose er organisk naturmateriale, det er baseret på en regenereret fiber, fremstillet af nedbrudt og kemisk behandlet træ.Viskose blev oprindeligt fremstillet i et forsøg på at gøre silke billigere og mere tilgængeligt. Derfor går viskose ofte under navnet kunstsilke. Viskose kendes også under navnet rayon.

Skjorte nr. 4 nedenfor er lavet af viskose, hvilket får den til føles enormt behageligt mod huden. Det er desuden smidigt og afgiver slet ikke noget statisk elektricitet.

Læs mere om hvordan du vasker og stryger din skjorte og de forskellige materialer her.

 

Hvilken størrelse skjorte skal du vælge?

Du finder en skjorte, der passer, ved at fokusere på, hvilket fit den har - samt hvilke mål du har. Mange skjorter vil have S, M eller L stående i deres skjorter, men hvis din overkrop er lidt anderledes bygget op, eller hvis skjorten skal bruges til et bestemt sæt tøj, så gør du bedst i at vælge et bestemt fit eller tag dine mål af overkroppen.

 

Vælg den rigtige figur og mål til

Der gælder ikke kun faste størrelser indenfor skjorter. Der er også slim-, comfort- og standardmodellen. Det kommer helt an på hvor tæt på kroppen, de skal sidde.

 

 • Standard fit
  De er åndbare og skabt sådan, at de føles større i toppen og smallere i bunden. De er også længere, så de kan tages ned i de bukser, du har på.

 

 • Comfort fit
  Den mere afslappede pasform, hvor det ikke er meningen at du skal tage dem ned i bukserne eller de sidder for tæt på kroppen.

 

 • Slim fit
  Syet mere tæt til kroppen end standard fit. Armhulerne sidder højere oppe, så der ikke ses noget overskudsstof mellem ærmerne og kroppen. De er også længere, så de kan tages ned i den buks, du har på.

 

Tag de rigtige mål

Du skal huske at måle både din hals’ omkreds og din ærmelængde. Når du har disse to mål på plads, så er du godt på vej til at finde den rigtige skjorte. Husk at bruge et bøjeligt målebånd.

 

 • Mål halsen
  Du måler rundt om din hals ved at måle lige under adamsæblet midt på halsen.

 

 • Mål ærmelængden
  Du måler din ærmelængde ved at begynde omme på ryggen øverst mellem skulderbladene. Derefter trækker du målebåndet ud til skulderen - for dernæst at fortsætte ned langs ydersiden af armen, forbi albuen, indtil du kommer til den første knor på din tommelfinger. 

 

Hvad skal du kombinere din skjorte med?

Du skal finde den rigtige kombination til din skjorte, hvilket kan være uoverskueligt i længden, hvis du først begynder at undersøge alle de muligheder, der er. Hvilke bukser passer f.eks. til din skjorte? Eller hvilket jakkesæt, smoking er det bedste til en skjorte?

 

Allerede efter de fleste af sådanne praktiske spørgsmål bliver det svært at vælge. Du skal som hovedregel finde noget, som du føler dig godt tilpas i, og hvad du mærker og føler sidder godt på netop din krop. Mange foretrækker nogle bestemte farver eller mønstre på deres skjorte, mens andre prøver noget på og ser efter, hvordan det passer.

 

Vi giver herunder nogle eksempler på, hvilke kombinationer du kan sætte sammen med din skjorte.

 

Skjorte til jakkesæt

Hvilken skjorte skal du finde til dit jakkesæt? Det er ofte lig med, hvilken skjorte du skal have på til begravelse eller bryllup. Vi har allerede lavet en guide om jakkesæt til bryllup og etikette til begravelsen. Her står det mere tydeligt, hvilken type af skjorter du kan have på til hvad.

 

Skjorte og pullover

Nogle kalder det et far-look, andre ville nok kalde det et business casual look på arbejdet. En skjorte og en pullover tager du på, så din pullover får et lidt mere formelt look over sig, samtidig kan du hurtigt tage den af og stå skarpt i din skjorte. Undgå da helst en skjorte som ikke krøller for meget som f.eks. en hørskjorte. Vælg derimod en skjorte af bomuld hvor materialet er mere stift og standhaftigt.

 

Skjorte og vest

Skjorte sammen med vest er et klassisk sæt, hvis du har haft det lidt varmt tíl en festlig lejlighed og smidt din jakkesæts jakke på stolen. Her går især en hvid skjorte godt til en grå vest. Andre farve passer også helt fint. Du skal bare forsøge at skabe en god kontrast eller farvenuance mellem vesten og skjorten, så er du godt på vej til at stå knivskarpt i vest og skjorte.

 

Accessories til skjorten

Den traditionelle lyseblå skjorte med slips passer godt sammen. Du kan i stedet for slipset sagtens tage en butterfly på sammen med skjorten. Det er ligesom med vesten op til dig at vælge den gode kontrast, mønster eller farvenuance mellem skjorten og dine accessories.

#1 Skjorte: Kortærmet skjorte fra Jack’s Sportswear

skjorte-blå-2019-guide-wagner-stories-herre

Denne skjorte fra Jack’s Sportswear har et afdæmpet mønster, korte ærmer og en brystlomme i venstre side. Den fås i mange andre farver. Den er desuden lavet i comfort fit, som er løs og giver en god bevægelsesfrihed - så du ikke skal have den nede i bukserne, men kan lade den hænge frit på kroppen.

 

 

 

 

#2 Skjorte: Klassisk lyseblå skjorte i slim fit fra Lindbergh

skjorte-hvid-2019-guide-wagner-stories-herre

Denne skjorte fra Lindbergh i slim fit sidder lidt tættere til kroppen end en klassisk skjorte. Skjorten er desuden lavet i et bomuldsblend med stretch, hvilket giver mere komfort og bevægelighed, men også en lidt mere robust skjorte hvad angår f.eks. krøller i skjorten.

 

 

 

#3 Skjorte: Mønstret langærmet skjorte fra Lindbergh

skjorte-mønster-rød-2019-guide-wagner-stories-herre

Denne skjorte fra Lindbergh er med et gennemgående blomstermønster. Skjorten har en almindelig krave, og du kan justere vidden på manchetten ved hjælp af to knapper. Du får en solid og kvalitetssikker skjorte i 100% bomuld. Den er desuden lavet i slim fit, så den sidder en smule tættere til kroppen end ved regular fit.

 

 

 

#4 Skjorte: Den mest populære 2020:  Mønstret kortærmet skjorte fra Lindbergh

skjorte-mønster-grøn-2019-guide-wagner-stories-herre

Denne skjorte fra Lindbergh er en af de mest topsælgende skjorter i Wagner i sommeren 2020. Den er lavet af naturmateriale og sidder meget behageligt på kroppen. Det er lige skjorten til en af sommerens manger festivaler eller hvis du skal ud på ferie. Skjorten har reverskrave og er syet smallere i livet og sidder dermed tættere til kroppen, men er på ingen måde stram.

 

 

 

#5 Skjorte: Ensfarvet skjorte fra Shine Original

skjorte-rød-2019-guide-wagner-stories-herre

Denne skjorte fra Shine Original i moderne bordeaux rød farve med hvide knapper der skaber en god kontrast til den røde farve. Den har dertil en buttom-down krave, der gør den lidt mere casual end den klassiske skjorte. Du bruger denne skjorte til afslappede anledninger og på kontoret.

 

 

 

#6 Skjorte: Hawaii-skjorten fra Junk Deluxe

skjorte-mønster-blå-2019-guide-wagner-stories-herre

Det, der først og fremmest kendetegner en klassisk hawaiiskjorte, er dens mønster, som består af ting og natur, som du kan finde på Hawaii. Det er dog ikke det mønster, vi finder på denne blomstrede hawaii skjorte fra Junk Deluxe. Skjortens krave kan justeres og enten være reverskrave eller almindelig. Lavet i slim fit, så den sidder en smule tættere til kroppen end ved regular fit.

 

 

 

 

#7 Skjorte: Den stribede skjorte fra Junk de Luxe

skjorte-striber-blå-hvid-2019-guide-wagner-stories-herre

Inspirationen fra 1990’erne er gennemgående i denne kortærmet og stribet skjorte fra Junk de Luxe med button-down krave. Skjorten er afrundet forneden og har et lille broderet logo på venstre side af maven. Dens striber er angiveligt inspireret fra de baseball-spillernes tøj, som havde brede, vertikale striber ned af trøjen. Det giver skjorten et roligt symmetrisk mønster, som passer godt til afslappede begivenheder.

 


Hvor skal du købe din skjorte henne?

Det er svært at lave en definitiv liste over alle de kvalitets skjorter, der er på markedet, fordi der simpelthen er så mange producenter. Det kommer meget an på personlige erfaringer og hvilket netværk, man er i.

Vil du vide mere om de nyeste trends, materialer og farver inden for skjortemoden og hvilke producenter, der findes, så find din nærmeste Wagner herretøjsbutik her, eller tjek vores udvalg af sommerens og efterårets skjorter her.

 


Personlige anbefalinger til dig