Gratis fragt v/ 499 kr.
Levering 1-2 hverdage
Byt i 365 dage
Gratis retur & Byt i butik
Gå til klub

7 jakkesæt trends du skal holde øje med i 2021

Går du også op i, hvilken type eller farve jakkesæt du skal have på til det næste bryllup, på gaden eller ved festlige lejligheder i det nye år? Med denne guide hjælper vi dig til at vælge det helt rigtige jakkesæt til foråret og sommeren. Hvilke farver, materialer og mønstre er på mode – og hvordan skal du bære dem?

Foto: Wagner

Det giver vi 7 gode eksempler på i denne guide, hvor nummer 6 er en spændende overraskelse! Vidste du, at de lyse nuancer er nogle af de hotteste indenfor jakkesæt lige nu? Læs mere om dette og find andre gode tips nedenfor. Lad os så komme i gang.

 

Jakkesæt til forår og sommer


Dagene bliver længere, træerne springer ud, foråret er her og sommeren kommer lige efter. Der er ikke noget bedre tidspunkt at vise sit nyeste jakkesæt end en dejlig forårsdag, hvor fuglene atter synger. Modellen, Oliver Chesire, hos Marks and Spencer foreslår også at: "tilføjelsen af lettere farver i din garderobe er en fantastisk måde at opdatere dit udseende på til den nye sæson". Så hvorfor ikke bare springe ud i det?

Valget behøver altså ikke længere at stå mellem det klassiske sorte, navy-blå eller grå jakkesæt. Vi har i denne guide udelukkende valgt at ligge vægt på de friske og mest moderne farver inden for jakkesæt. Vi går, som Oliver Chesire siger, efter de lettere farver, men også de skarpe, stilrene mønstre er nogle af kendetegnene blandt de udvalgte jakkesæt. 

Vi tøver derfor ikke med at give dig de bedste eksempler på, hvordan du skal se ud i år. Vi håber, at du kan bruge det.

 

 

Shop jakkesæt

#1 Jakkesæt: Det klassiske Power Suit


Det klassiske Power Suit er et jakkesæt der har rødder helt tilbage til 1980’erne. Det var yuppierne (Young Urban Professionals), som gjorde op med hippierne i 60’erne og 70’erne, der står bag denne bølge. Her blev det moderne at være normal, kapitalistisk og et karrieremenneske. Mænd vendte tilbage til det klassiske jakkesæt – det såkaldte ’power suit’.

Det boxede, rigide og store skulderpude-look udtrykker succes, magt og selvsikkerhed. Det er tidsløse værdier i en ellers, i dag, omskiftelig verden.  
Mange forretningsmænd gik med denne selvsikre stil, da det ofte gav dem den rigtige indstilling i forhandlingssituationer. Med skræddersyede jakkesæt af denne type er du: ’dressed for success’.
Der er altså en grund til, at formelt og struktureret tøj skaber det rette ”frame of mind”, når du skal lave forretning. Videnskabelige forsøg har desuden påvist, at når du har jakkesættet på, kan det forbedre vores forhandlingsevner og abstrakte tænkning. Et Power Suit er altså et sæt med skjulte kræfter i.  

Hvis du vil vide hvordan det perfekte power suit skal sidde, så kan du læse vores guide om det perfekte jakkesæt lige her

 

 

 

 

 

#2 Jakkesæt: Det skakternede jakkesæt

Har du kigget på et skakternet jakkesæt og tænkt: det kommer jeg aldrig til at gå med. Ja, tit skal man overbevises før man tager et jakkesæt på, der går mod de klassiske jakkesæt-normer. Mange er derfor også af den overbevisning, at skakternede jakkesæt kun er til kendte eller modebloggere på nettet. De kunne aldrig gå med det selv.

 

Skill dig ud fra mængden

Alle disse fordomme om skakternede jakkesæt er langt fra sandheden. Faktisk er et skakternet jakkesæt et must i garderoben. De er stilede, elegante og så skiller det dig klart ud fra mængden. Så hvis du skal styre løjerne til en fest eller have opmærksomhed på gaden, er det skakternede klart at foretrække.

Det skakternede jakkesæt er den frække dreng i klassen – den vil ikke være som de andre.

 

Mønstrede og farvede jakkesæt hitter

Mønsterede jakkesæt er desuden blevet mere og mere poulære de sidste år, så nu er det tid til at vælge et mønstret jakkesæt, der byder på flere nuancer af farver. I dette jakkesæt er der en masse nuancer af grå, som spiller utroligt godt sammen. Du kommer ikke til at ligne en, der lige er stået ud af sengen, men en der kender tidens trends – et afslappet stilrent look – uden for mange sidespring.

Et skræddersyet skakternet jakkesæt er et godt valg til de lyse og varme forårs- og sommertimer samt alle de festlige begivenheder.

 

#Jakkesæt 3: Et blågrønt (teal) jakkesæt

Alle kender det klassiske navyblå jakkesæt, klassikeren, der pryder de fleste mænds garderobe. Her kommer så den moderne fortolkning af klassikeren. Klæd dig på i dette jakkesæt og gør dig klar til at blive smigret af positive kommentarer på gaden og til festerne.

 

Et moderne jakkesæt

Dette moderne jakkesæt er til manden, der vil skille sig ud fra mængden - både som et sommer jakkesæt, men også til forårets mange begivenheder. Det faktisk det, der gør jakkesættet moderne, at det både kan bruges til fest, men også som et anderledes farverigt jakkesæt i hverdagen.

Foråret bliver altså for alvor skudt i gang med denne blågrønne farve. Den passer perfekt ind i din forårsgarderobe og giver som sagt et nyt liv til den ellers så traditionelle blå farve, som der er lavet tusindevis af.

 

Kombinationer

Dette jakkesæt passer godt til:
- Blå og brun – lig mærke til de brune sko på billedet, de giver en god rund kontrast til den blågrønne nuance
- En violet, purpur farve passer godt som trøje
- En klassisk denim skjorter passer også godt indenunder og skaber et klassisk, rustikt look.

 

 

 

 

#4: Burgunder farvet jakkesæt

Burgundy var populært i Hollywood i 2018 – og i år er det så tid til, at resten af os dødelige kan mærke stjernestøvet fra denne dybrøde farve.
Burgunder misforstås ofte med den bordeaux-røde eller den røde ”maroon” farve. Forskellen på burgunder og bordeaux er, at bordeaux-rød har mere blå i sig, mens burgunder-rød har mere rød i sig. Det vil sige at bordeaux-rød bliver en mere kold rød farve end burgunderens fyldige, bløde røde farve. Burgunder er altså en fuldblods rød farve ligesom vinene fra Bourgogne – som den har fået sit navn fra.


Det monokrome udtryk som burgunder giver, skal ikke ses negativt på, det holder dig på grænsen mellem at være praktisk og se stilet ud på samme tid. Så længe du har noget, der kan bryde det monokrome udtryk, som en hvid skjorte med et slips af blå nuancer, så skal det nok gå.

Burgunder er helt klart et udfordrende jakkesæt, men udfordringen giver bid i den sidste ende – du vil føle dig som dig selv og måske lidt som en filmstjerne.

 

Prøv andre nuancer af burgunder

Er du til endnu mere udfordrende og farvede jakkesæt? Så tag og kig på lysere nuancer af burgunder farven. Det kunne været et pink jakkesæt, eller hvis du skal gå i den helt anden lejr, så er et lysegrønt jakkesæt også særdeles opsigtsvækkende. Vil du køre den sikre stil skal du vælge et bordeaux rødt jakkesæt. 

Kombinationer

Dette jakkesæt passer godt til:
- En hvid skjorte eller T-shirt inden under, så den røde farve kommer til sin fulde ret.
- En gråtonet skjorte, der dæmper den røde farve en anelse og holder din attitude nede på jorden.
- En lidt vovet, mørk pink skjorte, der giver dig utrolig meget selvtillid. Et par sorte laksko giver dig den sidste finish.

 
 

 

#5 Jakkesæt: Det brune jakkesæt

Brun er stilet – det kan vi godt nu slå fast. Men hvor stilet er det egentlig til foråret? På trods af dens lidt mørke, efterårsagtige udtryk, giver et brunt jakkesæt et friskt, varmt og vitalt pust til alle omkring dig. Det skal med det samme lige siges, at det brune jakkesæt ikke er tiltænkt formelle lejligheder, men er langt mere tiltænkt et afslappet setup.

Brun er altså ikke bare brun. Der er mange forskellige nuancer af brun, der giver den ellers monokrome farve et frisk pust. Den helt rigtige brune nuance skaber en varm atmosfære omkring dig, så du kommer til at udtrykke et varmt, afslappet og behageligt udtryk. Samtidig fremstår du skarp og helt med på noderne, når du kommer i et flot brunt jakkesæt til den næste fest. 

 

Brune sko til brunt jakkesæt?

Det er fristende at tage brune sko til et brunt jakkesæt, men vær særlig opmærksom på, hvor brunt jakkesættet er og hvor brune skoene er. I de fleste tilfælde vil valget af den samme slags brun på både jakkesæt og sko skabe et for ensformigt look. Prøv i stedet at spil med de brune nuancer. Tag lyse brune sko på og et mørkebrunt jakkesæt på og tag mørkebrune sko på og et lysebrunt jakkesæt. Det handler alt sammen om kontrasterne og farven på jakkesættet.


Kombinationer

Dette jakkesæt passer godt til:
- En oliven polo trøje indenunder
- En lavendelfarvet skjorte sætter en skarp, kreativ nuanceret finish til dit jakkesæt.
En hvid og blå stribet skjorte med vertikale striber – det giver et dynamisk udtryk i den ellers monotone brune farve

 

 

 

#6 Jakkesæt: Et moderne over-size jakkesæt


Denne guides joker kunne meget vel være den næste generations nye type af jakkesæt. Det mener i hvert fald Demna Gvasalia, Designer hos Balenciaga. Det er en let oversize jakke med matchende løse bukser. Han holder stærkt på det personlige og komfortable jakkesæt, der i udgangspunktet ikke ligner et traditionelt jakkesæt, men som har et friskt og let look over sig.

 

Perfekt til sommerens vejr

Det løse, moderne over-size jakkesæt er perfekt til sommerens vejr. Det skygger for solen og skaber en dejlig gennemstrømning af luft til hele kroppen - og samtidig behøver du ikke bruge nær som meget solcreme, som du plejer. Prøv det altså som et praktisk alternativ til dine sommer shorts på stranden.

 

Føl dig tilpas og afslappet

De fleste skal føle sig tilpas i deres jakkesæt, og dette sæt er ingen undtagelse, snarere en overdrivelse. Det er med til at sætte standarden for andre designere. Det er en klar modsætning til #1 jakkesæt i denne guide, det klassiske Power Suit.

I dette anderledes jakkesæt skal du ikke være ”corporate” eller formel som i en forretningssituation – bare afslappet. De vide bukseben og den uknappede jakke er klart en tendens, som vil ramme gaderne, når vi kommer hen mod de varmere måneder. Hold særligt øje med denne type af jakkesæt.
 

 

#7 Jakkesæt: Det nye grå jakkesæt


Hvor det forrige jakkesæt var totalt afslappet og løst, kommer dette grå og lidt mere tætsiddende jakkesæt i en skarp, men stilet kontrast. Umiddelbart ser dette jakkesæt ganske klassisk gråt ud, men stoffet og vævningen har rent faktisk skabt nogle striber på tværs af jakkesættet. Det giver en rigtig god friskhed og balance samt en nyfortolkning af det traditionelle grå jakkesæt.

Jakkesættet er altså ikke kun gråt, men det har en charcoal nuance og et indlejret skakternet mønster. Alle disse detaljer giver dig mange muligheder for at udtrykke den klassiske stil på nye og alternative måder.

Det forbinder således både de klassiske og moderne dyder for jakkesæt, samtidig med at det er tætsiddende.


Kombinationer

Dette jakkesæt passer godt til:
- En let skjorte med tynde vertikale blå striber.
- En hvid skjorte og nogle brune sko, så bliver det ikke meget mere klassisk.
- Et par hvide sneakers, der sætter fokus på de skarpe kontraster mellem hvid og grå.

Vil du vide mere om de nyeste trends, materialer og farver så find din nærmeste Wagner herretøjs butik her, eller tjek vores udvalg af forårets og sommerens jakkesæt her.

 

 

 

Personlige anbefalinger til dig