Spar 20% på alle varer

Gælder kun online t.o.m. 2. pinsedag d. 20 maj.

Kurv

Find de bedste underbukser til mænd

Model i sorte Lindbergh tights
Model i sorte Lindbergh tights

Er du på udkig efter de bedste underbukser til at erstatte et slidt sortiment hjemme i skuffen? Eller leder du efter en gave til manden, der mangler et par gode komfortable og holdbare underbukser? Vi giver dig vores bud på, hvordan du kan finde de bedste kvalitets underbukser til en travl hverdag. Med denne guide får du til sidst fem gode bud på underbukser til mænd. Inden da har vi kigget på historien bag underbukserne, hvilke materialer der er mest komfortable, do’s and dont’s, samt hvilken pasform du skal vælge.

Ud af de fem gode bud på underbukser skal du specielt lægge mærke til de kendte boxerbriefs, der i dag blevet en evergreen.

Lad os så komme i gang.

Hvad skal du vide om underbukser til mænd?

 • Hvilke underbukser findes der?
 • Hvilke materialer kan du købe underbukser i?
 • Hvilke farver skal du vælge underbukser i?
 • Hvordan finder du et par kvalitets underbukser?
 • Hvilke do’s and dont’s er der ved underbukser?

Tre overvejelser når du skal købe underbukser

Fokusér især på disse tre punkter, når du køber underbukser

 • Sidder underbukserne godt på min krop?
 • Er materialet både behageligt og slidstærkt?
 • Hvilke farver, mønstrer samt andre konkrete detaljer på underbukserne er vigtige for dig?

Følger du disse tre overvejelser, så finder du et par underbukser, som du kan være tilfreds med og som gør sig godt på dig de næste mange år. Der er således rigtig mange penge at spare ved at købe de rigtige underbukser til dig.

Kasser med 3-pak Lindbergh tights

Hvilke underbukser findes der?

Vi har inddelt de mest populære underbukser i tre kategorier:

1. Par: Boxershorts

De klassiske boxershorts er mere løse og giver mindre støtte end de andre underbukser. Ofte har de en elastisk talje og en knap foran. Da de er løse, er benene åbne med en lille syning nederst.

De er gode til at have på sammen med et par løse bukser, eller når du skal sove.

Fordele:

 • Løse og luftige
 • Lavet af absorberende bomuld
 • Holder i lang tid

Imod:

 • Har en tendens til at samle sig indenunder bukserne
 • Der er for meget stof til at have på sammen med skinny jeans
 • De støtter ikke nok til fysisk aktivitet
JBS boxershorts i lyseblå

2. Par: Briefs

Briefs er genkendelige på deres elastiske bånd, ingen ben og mindre størrelse. De skaber en y-formet front foran, hvor de dækker fra toppen ned til forlåret, mens de formår at dække hele bagdelen. Briefs giver eminent støtte og har sværere ved at kravle op af benet end de klassiske boxershorts.

De er perfekte, hvis du skal have stramme bukser på, fordi de ikke giver mange buler eller folder under bukserne.

Fordele:

 • Ideelle til (skinny) jeans
 • Materialet glider ikke op af benet
 • Gør dine ben længere

Ulemper:

 • Gammeldags look
JBS briefs i mørkeblå

3. Par: Tights

Tights er efterhånden blevet de mest populære inden for underbukser til mænd. Deres snit er ligesom de klassiske boxershorts, mens deres gode støtte kommer fra de mindre briefs. Ligesom briefs beholder boxerbriefs deres fit hele dagen. De er desuden gode til fysisk aktivitet.

Fordele:

 • Forener de gode kvaliteter fra de klassiske boxershorts og briefs
 • Fungerer sammen med alle typer af bukser
 • Særligt gode til fysisk aktivitet

Ulemper:

 • Kan være stramme i livet
 • Ofte uden gylp
Lindbergh sorte tights

Hvilke type underbukser er bedst?

Ud af de fire forskellige underbukser vi har været gennem, hvilke er så bedst? Det er svært at give et entydigt svar på det. Det vigtigste, du skal holde øje med, er disse forhold, som vi har skitseret op nedenunder. De er forskellige fra person til person, og det er således dig, der skal vælge det par underbukser, som passer til dig, og det du skal.

 • Skal du bevæge dig meget (løbe, fitness og anden idræt)?

  Hvis du skal bevæge dig meget, foreslår vi: Boxerbriefs og Kompressions Boxerbriefs. De sidder tæt og transporterer nemt din sved videre fra kroppen end andre underbukser.
 • Skal du have løse bukser, shorts, jakkesæt eller habit på?

  Hvis du skal gå i lidt mere løst tøj, foreslår vi: Boxershorts og Boxerbriefs. De er to forskellige typer, men de går begge godt til lidt løsere tøj.

 • Skal du have tætsiddende tøj på (bukser med stretch, skinny jeans, slim fit jeans)?

  Hvis du skal have tætsiddende tøj på, foreslår vi: Briefs og Boxerbriefs. De sidder begge tæt på kroppen og former sig med kroppens positur. Skal du sidderlang tid ned med tætsiddende bukser på, så er disse underbukser guld værd.

Hvad med lange underbukser til mænd?

Sidder du nu og er skuffet over, at vi undgik de lange underbukser i vores fire typer af underbukser tidligere, så vil vi helst ikke snyde dig. Lange underbukser til mænd er ofte sæsonbetonet, de er til skiferier, koldt vejr eller bare til at sove i og gå rundt med derhjemme. Det kan både være de forlængede underbukser med gylp, men også som afslappede pyjamasbukser til når du skal sove.

Lange underbukser er lange, ofte tætsiddende og går typisk fra taljen til anklen. Syet i et elastisk stof, der kan være svedtransporterende eller syet i et ekstra godt materiale til at holde på varmen. De fleste lange underbukser passer inden under det meste tøj på en kold dag, hvor du skal arbejde eller bevæge dig udenfor.

Hvilket materiale skal dine underbukser være lavet af?

Du står med underbukserne nede i butikken, men er lidt usikker på hvilket materiale, det er. Hvad er de egentlig er lavet af? Og hvilket materiale skal du så vælge dine underbukser i?

Vi har inddelt underbuksernes materialer i tre grupper:

 • Bomuld
 • Blandingsbomuld
 • Mikrofiber (Polyester, Modal, Tencel. etc.) 

Underbukser af bomuld

Bomuld er det mest populære materiale til underbukser, fordi det absorberer godt og er åndbart. Men vær opmærksom på at kvaliteten varierer meget indenfor bomuld, både m.h.t. udseende og hvordan stoffet føles. Du kan købe utroligt billige underbukser af bomuld og utroligt dyre. Forskellen er stor på dem så udvælg nøje dine næste bomuldsunderbukser. 

Underbukser af blandingsbomuld

De fleste underbukser er lavet af blandingsbomuld. Selvom der står 100 % bomuld behøver det ikke være det. 97 % bomuldsunderbukser kan på lovlig vis blive kaldt 100 %. Det er ofte pga. ønsket til at tilføre elastiske fibre, f.eks. i toppen af underbukserne, der giver det den betegnelse.

Underbukser af mikrofiber

Mikrofiber kommer fra stoffer som det syntetiske polyester og de naturlige Modal og Tencel. Både Modal og Tencel er bæredygtige fibre lavet af kvast og rester fra træer. Alle underbukser af mikrofiber lige meget stoffet føles begge blødere end bomuld og er meget lette. For dig med den gode samvittighed og grønne bevidsthed er det materialet.

Molde i sorte Lindbergh bambustights

Hvilken farve skal dine underbukser være?

Der findes et utal af farver og mønstre på underbukser til mænd. Den klassiske og mest populære farve indenfor underbukser er hvid. Farven afhænger i mange tilfælde af, hvilke slags bukser eller shorts du har på.

Har du bukser på, der er lavet af tykkere stoftyper f.eks. denim eller flannel, er farverne og mønstret på dine underbukser ikke synlige. Hvis du tilgengæld har lysere og lettere bukser på, kan det godt ses. Prøv således at tage nogle underbukser på, der ligger sig tæt på din hudfarve.

Har du hvide bukser på og hvide underbukser, kan man se dem, fordi din hud står i kontrast til det hvide. Prøv da et par grå eller lysegrå underbukser. Er din hud mørkere så prøv med en mørkeblå eller -grøn.

Sådan finder du et par kvalitets underbukser

Du skal rette dig efter to helt konkrete faktorer, når du skal finde ud af, om de underbukser, du har i hænderne, er af god kvalitet. De to er:

 • Komfort
 • Holdbarhed

Det er alfa omega i enhver situation at fokusere på lige netop disse kvalitetsfaktorer. På den måde får du mest for pengene og behøver ikke at købe mange par, som går i stykker efter kort tid. Over det lange løb kan det sagtens betale sig.

Komfort

Komfort er én af de vigtigste faktorer, når vi snakker om undertøj. Alene af den simple grund at vi går med det hele dagen. Materialet har derfor en stor indflydelse på komforten, men det gælder også underbuksernes snit og sømmenes placering på underbukserne. Det udvikler sig konstant mod mere komfort.

Holdbarhed

Holdbarhed er også en vigtig faktor. Hvis du sammenligner, hvad du får for pengene ved at købe et par billige kontra et par dyrere kvalitets underbukser, så vil du hurtigt finde ud af fordelene ved et par dyrere underbukser.

Der er stor forskel på de forskellige mærker af underbukser, men det er let at glemme, hvilke det var, som sad bedre end andre. Har du haft en god oplevelse, så notér det og skriv en reminder i din kalender, så du kan købe dem ind f.eks. kvartalsvis.

Med den rette rotation af underbukser vil du få meget mere for pengene, når du køber de dyrere underbukser. I den sidste ende vil det spare dig en hel del penge.

Do’s and Dont’s med underbukser

Inden vi går i gang med do’s and dont’s, så vil vi lige adressere et vigtigt spørgsmål for de fleste mænd, som er værd at have med i dette afsnit.

Det er 1000-kroner spørgsmålet, som de fleste undgår, men egentlig gerne vil vide:

Hvor ofte skal man skifte underbukser?

Du skal skifte underbukser, lige så tit som du skifter sokker. Der er ikke mere beskidt omkring dine underbukser end på resten af kroppen. Det kommer selvfølgelig an på, hvor god du er til at tørre dig efter endt toiletbesøg.

Do’s

 • Hav mindst 10 par underbukser i skuffen
 • Vælg underbukser der rent faktisk passer dig og din størrelse
 • Find det ene brand - der passer dig bedst
 • Skift underbukser efter du har trænet eller svedt meget
 • Vær opmærksom på stoffet og materialerne

Donts

 • Køb ikke underbukser der sidder for stramt
 • Flash aldrig mærket på underbukserne
 • Lad vær med at gå “commando”