Gratis fragt v/ 499 kr.
Levering 1-2 hverdage
Byt i 365 dage
Gratis retur & Byt i butik
Gå til klub

Find det rigtige slips til mænd [Guide 2021]

Skal du købe et nyt slips? Eller vil du gerne finde ud af, hvordan du binder et slips? I denne guide finder vi også ud af, hvor langt et slips skal være og hvilke slipseknuder, du skal kunne binde. Vidste du desuden, at der er stor forskel på at tage enten en butterfly eller et slips på til bryllup? Find ud af det samt meget mere i denne inspirationsguide om slipset. Lad os komme i gang!

Foto: Wagner

Slipset er en del af de klassiske accessories

Oscar Wilde sagde engang, at et godt bundet slips, er det første seriøse skridt i livet”. Ligeså har slipset altid været en markør for velstand og et formelt, seriøst udtryk. Det har enten været i form af mænd, som blærer sig med særligt store, brede eller spraglede slips. Men slips er også blevet forbundet med en særlig type af mand. Det har både været forretningstypen, den formelle, konservative og reserverede, hvor stort set intet er overladt til tilfældighederne i påklædningen.

 

Hvorom alting er, så kan slipset noget, som ingen anden accessories kan. Det giver både dig og de andre et særligt indtryk af dig som person. Du er en person, der skeler til de klassiske dyder, hvad end du har jakkesæt på eller bare en skjorte med et par afslappede chinos til. Af samme grund tager man oftest slips på til de mere formelle begivenheder som begravelser og bryllupper. Du kan læse om slipset i nogle af vores andre guides til, hvad du skal tage på til både bryllup og begravelse. Her kan du også læse om, om du skal tage butterfly eller slips på til bryllyp.

 

Nu tager vi et blik på, hvordan man binder et slips.

 

guide-til-slips-maend-2


Hvordan binder man et slips?

Der er mange måde at lære og binde slips på. Nogle lærer det gennem deres familie, som deres far, farfar, onkel eller lignende. Andre lærer det ved at se på videoer og læse om det på nettet. Skal det være avancerede slipseknuder, kan du også låne bøger, som både detaljeret og dedikeret viser dig både hvordan slipset skal bindes og samtidig giver dig slipset historie og baggrund. En hurtig søgning på Wikipedia byder faktisk på over 100 forskellige knuder. Her i denne guide giver vi dig de fire mest simple knuder, som du let kan lære at binde uden nogen forkundskab til at binde slipseknuder.

 

4 slipseknuder, som du let kan binde

Vi giver dig en liste på fire nemme slipseknuder, du kan binde dit slips med:

 

  • Four in hand
  • Kent knude
  • Fransk knude eller Halv Windsor knude
  • Windsor knude

 

Four in hand

Four in hand er en mindre og mere udbredt knude, der regnes for den mest almindelige slipseknude. Knuden er smal og let asymmetrisk, hvilket står godt til det strømlinede jakkesæt. Herunder har vi en kort guide til den. 

four-in-hand-knude 

Kent knude

Kentknuden, eller orientalsk knude, er den mest simple knude at binde. Langt mere simpel end Four in hand-knuden. Den har tre skridt, som er lette at følge:

kent-knude-slips

Fransk knude eller Halv Windsor knude

Halv windsor knude er en lidt bredere og mere symmetrisk knude end de to foregående. Den fungerer således særlig godt til højere skjortekraver, hvor der er mere plads til slipset.

fransk-knude-halv-windsor-knude

Windsor knude

Windsor knuden er den symmetriske, brede, trekantede knude, der er en klassiker inden for slipseknuder. Den fungerer særlig godt sammen med cutwaway-kraver, da de kan rumme den store trekantede knude. Skal du lave en Windsor knude er det god kutyme at have et slips, der er omkring fire centimeter længere end et normalt slips. Det er på grund af, at knuden har brug for meget af slipsets stof.

windsor-knude

4 gode råd til dit slips

Er du usikker på, hvor langt dit slips skal være? Og hvordan du bedst skal passe på det? Vi giver dig fire gode råd ved køb og vedligehold af dit slips.

 

  • Dit slips skal være op mod 130 cm langt og 10 cm bredt, hvor det er bredest.
  • Slipset skal for så vidt muligt være skjult af skjortekraven i nakken.
  • Undgå at genbruge din slipseknude fra dag til dag - bind den op, når du skal have dit slips på.
  • Stryg altid kun dine slips på bagsiden.

 

 

5 skarpe slips til herre

 

Slips af bomuld fra Connexion

slips-af-bomuld-connexion-3

Se og læs mere om dette slips

 

Slips af silke fra Connexion

slips-af-silke-connexion-4

Se og læs mere om dette slips

 

Slips af polyester fra Connexion

slips-af-polyester-connexion-5

Se og læs mere om dette slips

 

Slips med silke fra Connexion

slips-af-silke-connexion-6

Se og læs mere om dette slips

 

Slips af silke fra Connexion

slips-af-silke-connexion-7

Se og læs mere om dette slips

 

Yderligere inspiration til at finde slips til mænd hos Wagner

Savner du mere inspiration til at vælge det helt rigtige slips? Wagners butikker har en masse slips, som du kan blive inspireret af. Wagners eksperter er din professionelle rådgivning, når du kommer ned i butikken, så du kan finde de rigtige slips til dig. De er samtidig nogle af de mest dedikerede eksperter inden for herremoden og ved, hvor moden bevæger sig hen.

Få mere om nye trends, materialer og farver inden for slips -  kom ned i din lokale Wagner herretøjsbutik, eller se alle de mange forskellige slags slips vi har på vores hjemmeside samt vores størrelsesguide til dem.