1-2 dages levering
Gratis retur
Byt i 365 dage
Kurv

7 fede jeans til mænd i 2023

Skal du finde nogle fede jeans i dag? Eller vil du gerne vide hvilken stil og type af jeans, der findes? Dertil, hvilken pasform og fit du har brug for? Det kan være en jungle at finde de helt rigtige jeans, når du står nede i butikken. Der er så mange forskellige mærker og typer, at det kan være svært at vælge. Vi giver dig en guide til at finde dine yndlingsjeans og dit yndlingsfit. Vi viser dig, hvordan du finder alt - lige fra de smalle og store til de mere moderigtige jeans anno 2023. Derudover, fortæller vi historien bag denimstoffet. Vidste du i øvrigt, at normale jeans vejer omkring 200-450 gram? Det, og mere i denne guide om de populære jeans.

Lad os komme i gang!

Jeans er nogle af de mest populære bukser

Du kender dem som jeans, cowboybukser, bukser og denim jeans. Det er de bukser nede i butikken, der er lidt mere solide og slidstærke end de andre typer af bukser som chinos, twill, etc. De kommer i utroligt mange former, og kan bæres af utrolig mange.​

Det er hovedsageligt på grund af det klassiske stof, som bruges i jeans, også kaldet denim. Dertil har jeans også været under konstant udvikling de sidste 200 år, og er først de seneste 50 år blevet en fast bestanddel af modehusenes og tøjproducenternes kollektioner. De har således udviklet sig meget, både hvad angår pasformen, stoffet og priserne. Det giver vi dig et overblik over i denne guide, samt en guide på syv eksempler af forskellige fede jeans til dig til slut guiden.

Hvordan adskiller jeans sig fra andre bukser?

I denne guide giver dig som sagt svar på, hvorfor jeans er så populære, men også hvordan de adskiller sig fra andre bukser. Vi tager udgangspunkt i disse tre elementer, som gør jeans helt unikke, og som har gjort dem utroligt populære. Det er:​

 • Materialet i jeans, denim
 • De mange stile indenfor jeans
 • De mange forskellige typer af jeans (pasformen/fits)

Vil du hellere finde et par gode jeans, kan du med fordel kigge på disse tre ting, som du skal kigge efter, når du vil have et par fede jeans.

De 3 vigtigste ting du skal kigge på, når du skal have et par fede jeans

 1. Find et par jeans, der passer til præcis din krop og din stil.

  Det gør du nemmest ved at:

 2. Kende din buksestørrelse.
 3. Forstå buksernes pasform

Materialet i jeans er denim

Der findes utrolig mange forskellige materialer indenfor bukser. Jeans er specielle. De er stort set alle lavet af det ikoniske og skarpe denimstof, som desuden er et af de mest populære materialer indenfor bukser. Det har gjort jeans til en bestseller verden over og fået producenter til at lave mange varianter og typer af jeans. Her er forskellige typer af Denim:

 • Klassiske Denim
 • Stretch Denim
 • Rå Denim
 • Acid washed
 • Selvedge Denim (frynsekantet denim)

Forskellen på disse typer af denim er måden, som de er blevet vasket på, og måden materialet er syet på, samt fusioneret med andre materialer på- som for eksempel jeans med stræk, der har stretch materialer. Længere nede beskriver vi yderligere, hvordan denim rent faktisk fremstilles.

Jeans er altså en utrolig varieret kategori, hvor materialet denim er blevet manipuleret med. Det er delvist derfor, at denim er så populært. Kigger vi tilbage i historien, var det slet ikke tiltænkt, at denim skulle blive en verdenssucces og bæres af så mange mennesker. Det begyndte alt sammen i Sydeuropa hvor mange tror, at denim stammer fra USA, da disse denimjeans også kaldes for cowboybukser, da mange cowboys gik med dem, men rent faktisk fik de deres ilddåb i det sydlige Frankrig.

Hvorfor hedder det denim i jeans?

Der er mange forskellige teorier om, hvorfor og hvorfra det hedder denim. En af de mest almindelige og anerkendte teorier kommer fra Frankrig og Italien. De klassiske denimjeans blev opfundet i 1800-tallets Frankrig i byen, Nimes. Sammen med det franske ord "serge" som beskriver det stof, jeans er sammensat af, blev jeans stoffet kaldt “serge de Nimes” / silke fra Nimes. Det blev herefter forkortet og populært kaldt “denim”.

Efterfølgende, blev denim utroligt populært i Europa. Det var især et vellidt stof blandt italienske sejlere fra den norditalienske havneby, Genova. De købte stort ind af denimbukserne, da det ikke var hver dag, de kunne komme til Frankrig og så var stoffet særdeles robust til de lange sejlture. Da flere og flere italienske sejlere, fra Genova, købte materialet, fik materialet hurtigt det franske øgenavn for sejlere og matroser fra Genova, en Gener, som på fransk blev til: Jeans.

Mange forbinder altså denimbukser med cowboybukser, men måske skal vi snarere kalde dem italienske sejlerbukser eller noget lignende. Det ligger selvfølgelig knap så godt i munden, som cowboybukser gør.

Hvad vejer et par jeans?

Du står med et par jeans i hånden, og undrer dig over, hvor meget de vejer. Jeans vejer i gennemsnit mellem 200-450 gram alt afhængigt hvilke blandinger af materialer, der bruges i bukserne. De tungere modeller vejer op mod 500 gram, men er også ekstra robuste og slidstærke.

Herunder beskriver vi, hvordan denim bliver produceret.​

Hvordan fremstilles denim?

Vi har inddelt de forskellige faser, som indgår i produktionen af det færdige denimstof:​

Bomuldsdyrkning

Produktionen af denim begynder med dyrkningen af bomuldsplanten, som denim består af. Planten skaber en tyk kugle af fibre omkring sine små sorte frø, når den vokser, og disse fibre kan opsamles og separeres fra deres frø. Fibrene bruges efterfølgende til at fremstille stoffet.

Forarbejdning til garn og vask af jeans

Efter, at bomuldsfibrene er blevet renset, kæmmes de og laves til lange, tynde strenge. Derefter spindes de til garn ved hjælp af en industriel maskine. I denne proces kan stoffet blive vasket, tilsat farvestoffer eller få anden behandling, der i sidste ende skaber det særlige denimstof, som dine jeans har.​

Den endelig produktion af jeans

Når bomuldsgarnet er produceret, vasket og farvet, bliver det vævet i det ikoniske denim mønster, som du kender det fra dette billede.

Farver til jeans

Den klassiske farve indenfor jeans er den traditionelle blå, indigo, men der findes også andre farver, som denimstoffet har fået. Indigo betyder i øvrigt: “farven fra Indien”. Her er en liste med fire forskellige og typiske farver, som alle får deres farve i bearbejdningen af bomuldsstoffet:

 • Mørk indigo
 • Lysvasket blå
 • Grå
 • Sort

Mørk indigo

Mørkvasket indigo er en af de mest alsidige, og kan bæres med en blazer, loafers eller et par afslappede sneakers og en t-shirt.​

Lysvasket blå

De er Ikke lige så alsidige som den mørkere vask, her anbefaler vi den lysere blå til mere afslappede situationer.

Grå

Selvom grå jeans ikke er som mørkvaskede jeans, kan grå jeans være ret alsidig. Gå efter et par mellem- til mørkegrå vaskede jeans. Du kan i øvrigt bære dem i stedet for et par grå chinos.

Sort

Et par sorte jeans er næsten lige så klassiske i din garderobe som de mørke indigo jeans. De har lidt rock and roll stemning over sig, og så ser de godt ud i nattebilledet. Du kan altså aldrig gå helt galt med et par sorte jeans - prøv dem sammen med en hvid eller grå skjorte og et par sneakers eller fashionable støvler.

Sådan finder du de rigtige jeans

Find din stil indenfor jeans

Der er to måder at udvælge et par bukser på. Du skal først finde ud af:

 1. Hvilken stil du skal vælge dine jeans i.
 2. Hvilken pasform du foretrækker.

Du kan også undlade 1) at gå direkte til 2), hvis du ikke har nogle præferencer. Vi giver dig længere nede et udvalg af forskellige pasformer, men allerførst giver vi dig en liste med forskellige stile indenfor jeans, som du kan gå efter. Dernæst kan du finde din yndlingspasform.​

Hvilke stile findes der indenfor jeans?

En stil indenfor jeans er ligesom at kigge et modemagasin igennem. Du finder den type af tøj, som passer bedst til dig, og den måde du gerne vil fremtræde på for andre. Nogle foretrækker en bestemt stil, mens andre kan have forskellige stile på fra den ene dag til den anden. Lige meget hvad er der en stil til dig. Den følgende liste er et udvalg er stile indenfor jeans-moden:

 • Loose fit / løs pasform / Baggy
 • Regular / Straight fit
 • Slim fit
 • Cropped fit
 • Low waist / lavtaljet

Nu går vi videre til buksernes pasformer, og alle de forskellige skæringer bukserne kan have, hvor vi til sidst viser vi dig eksempler på de forskellige stile.

Buksernes pasform

Pasforme eller “cuts” er en skæring i buksen. Buksernes skæring beskriver, hvordan bukserne er blevet skåret til benene og således, hvordan de lægger sig på benene, når du har dem på.

Skæringen på bukserne

De typiske pasformer og skæringer på bukser har vi opstillet herunder:

 • Normal/relaxed cut
 • Straight cut
 • Skinny cut
 • Slim cut
 • Cropped cut
 • Tapered cut
 • Boot-cut

Yderligere inspiration til at finde jeans

Savner du inspiration til at vælge de helt rigtige jeans? Wagners butikker har en masse eksempler på jeans, som du kan blive inspireret af. Wagners eksperter er dine professionelle rådgivere, når du kommer ned i butikken, og gør det nemt for dig, så du kan finde de helt rigtige jeans til dig. De er samtidig nogle af de mest dedikerede eksperter inden for herremoden og ved, hvor moden bevæger sig hen ad.

Få mere om nye trends, materialer og farver indenfor jeans - kom ned i din lokale Wagner herretøjsbutik, eller se alle de forskellige jeans vi har på vores hjemmeside samt vores størrelsesguide.