Kurv

Sommerjakker 2024 til mænd

Model i brun JUNK de LUXE jakke og mønstret skjorte
Model i brun JUNK de LUXE jakke og mønstret skjorte

Er din gamle sommerjakke ved at gå på pension? Vi giver dig tendenserne for sommermoden i denne guide. Det er ikke en underdrivelse at hævde, at det danske sommervejr kan være omskifteligt. Vi ser her især nærmere på, hvilken forskel der er på en let sommerjakke og en lidt mere isolerende forårsjakke. Denne guide giver dig 5 gode eksempler på sommerjakke til mænd.

Lad os så komme i gang.

Lette sommerjakker til lunt og fugtigt vejr

Et klassisk eksempel på brug af sommerjakken i Danmark: Det er en fugtig morgen, og du tager en jakke på, der hjælper mod vinden og samtidig transporterer fugten væk fra tøjet. Op af dagen bliver det både varmere og mere fugtigt, hvilket får dig til at lægge jakken fra dig. Senere bliver det mere skyet, fugten bliver invaderende på kroppen, og det begynder for alvor at blæse op. Du tager din vindjakke på igen for at undgå de kolde sus. Du kan svagt høre tordenskraldet i baggrunden og se skyerne blive mørkere over dit hoved. Ikke ret lang tid efter begynder det at regne, det begynder faktisk ikke bare at regne, det begynder at styrte ned, meget kraftigt. I disse tilfælde hjælper selv den bedste regnjakke ikke. Man kan ikke vælge én sommerjakke til det hele. Især ikke når vejret er så vekslende.

Hvorfor disse fem sommerjakker?

Du behøver selvfølgelig ikke fem forskellige sommerjakker i din garderobe, men det er klart fra eksemplet ovenover, at en sommerjakke ikke er en one-size-fits-all løsning. Det er derfor svært at finde en jakke, der har alle funktioner på samme tid. Du finder således ikke en sommerjakke, der både er regnjakke og vindjakke på samme tid.

Du skal dyrke og udnytte hver sommerjakkes specielle funktion. Det har vi i den følgende guide gjort vores ypperste til at vise dig, så du får det maksimale ud af din jakke og en tilsvarende god sommer. I den sidste ende er det dig, der skal være komfortabel med jakken, farven og materialet, du vælger. Det hjælper vi dig med her.

2023 skal derfor være året, hvor du finder en sommerjakke, der passer perfekt på dig - og til det du skal i sommeren, hvad end det involverer ferien på stranden, byen eller i naturen.

Model i mørkeblå Lindbergh sommerjakke og hvid Lindbergh T-shirt

#1 Sommerjakke: Quiltet jakke

Hvad betyder quiltning?

Quiltning betyder, at du har to stykker stof, der er forbundet ved hjælp af mange sting. Derimellem de to lag er der ofte et tredje lag, som kan være en form for pudemateriale eller polstring. Derudover findes der forskellige former for quiltning, men nogle af de mest almindelige er diamantformet quiltning og firkantet quiltning.

Quiltning har eksisteret lige siden middelalderen og blev brugt indenunder rustningen. Det var populært, fordi det både var let, isolerede godt og var vandtæt. De samme positive egenskaber har quiltede jakker også i dag.

Quiltede jakker blev oprindeligt brugt til jagt

En quiltet jakke er oprindeligt en jagtbeklædning og et stof til at holde heste varme. Den skulle beskytte jægeren mod kulde og dermed sende fugt væk fra kroppen. Den er derfor velegnet til udendørs aktiviteter, hvor vejret er fugtigt – men undgå at have den på i silende regnvejr.

Du finder mange farver inden for denne jakke, men de to klassiske farver er olivengrøn og navyblå. Desuden har de ofte store lommer, så du kan have mange ting med.

Shop nu
Quiltet jakke

#2 Sommerjakke: Bomberjakke

Bomberjakke er en historisk jakke 

Snittet kommer oprindeligt fra piloterne i bombeflyene omkring anden verdenskrig (derfra ”bomber”). Jakken har derfor en alsidig historie på 70 år. Den stammer godt nok fra militæret, men du kan spore den i adskillige subkulturer. Således var den både en del af 80’ernes punk- og skinhead-bevægelser samt i de mandlige homoseksuelle kredse. Nu til dags ses den mest i de mere populære modebevægelser, hvor især streetwear er populært. Dens appel har gjort, at den er blevet lovprist i mange forskellige grupper af samfundet, men i særdeleshed har de unge modebevidste typer været tryllebundet af dens rå og oprørske street-facon. Alt afhængig af hvilken mode du er til, er der skabt mange typer af bomberjakker.

Bomberjakken er således ikke en del af én bestemt trend, den er en evergreen i din garderobe, et ikon, der giver dig din fornødne ”street-credit”. Den er desuden bygget til at modstå det meste vejr og holde over lang tids slid – hvis du er villig til at betale for det.

Shop nu
Bomberjakke

#3 Sommerjakke: Vindjakke

Vindjakken er en let jakke som er syet af et vindtæt stof, som slutter tæt om halsen, ærmer og talje med en gennemgående lynlås. Det er klassikeren inden for sommerjakker. Den har sine rødder fra flypionererne i begyndelsen af 1900-tallet, fordi de skulle bruge en jakke med et kortere snit, der holder luften ude og sparer plads i flyveren. Efter dem har både motorsporten og golfsporten i 1930’erne taget jakken til sig, men også på skipisten og hos skovhuggere var den flittigt brugt. Dens store gennembrud kom i 1950’erne hvor henholdsvis James Dean og Elvis Presley hjalp med at udbrede jakken blandt de unge, fordi de blandt andet bar den i filmene ”Rebel Without a Cause” og ”King Creole”.

Vindjakkens materialer er meget forskellige. De klassiske materialer er 100 % bomuld, men en blanding af bomuld og polyester er også velvalgte. Vindjakken er normalt ikke isoleret, men foret. Den skal derfor helst akkompagneres sammen med en stor sweater eller tynd trøje alt afhængigt af vejret. Fordi den kun er foret duer den desværre heller ikke som regnjakke. Her skal du i stedet kigge efter en softshell jakke.

Shop nu
Vindjakke

#4 Sommerjakke: Denimjakke

Rock and roll-symbolet

Det er et rock and roll-look, at gå med en denimjakke. Dens rå udtryk og fleksibilitet i forhold til hvilke tøjstykker du kan matche med, skaber en god grund for at investere i sådan en. Dertil kan du bruge den hele året rundt. Om vinteren tager du den inden under din jakke, og om foråret kan du bruge den som overgangsjakke eller tage den uden over en striktrøje afhængig af temperaturen.

Det vigtigste ved denimjakken er ikke bare dens fleksibilitet men også dens slidstærke funktion, der gør den til en langtidsholdbar jakke i alt slags vejr og til enhver person.

Gode råd til denimjakken:

  1. Prøv forskellige slags farve og underdelen være denim, så gå efter nuancer af denim og ikke to ensfarvede dele.
  2. Skal både overdelen og underdelen være denim, så gå efter nuancer af denim og ikke to ensfarvede dele.
  3. Udforsk de forskellige slags denim farver. Du kan tage en mørkere type denim på om aftenen og en lysere i løbet af dagen og sommeren. 
Shop nu
Denim jakke

#5 Sommerjakke: Læderjakke

Den klassiske læderjakke er sort. Priserne kan i mange tilfælde ligge i den dyre ende, men dine penge giver dig i den anden ende en jakke til de næste mange år. Desuden skal du ikke se dig blind i dens stilfuldhed – for den er både vindtæt og kan holde til lette regnbyger.

En god læderjakke betyder: 

  • Det skal være 100% læder
  • Tjek hvor langt op lynlåsen kan lynes, det afgør hvor godt den holder vinden væk fra halsen og resten af kroppen. 

Det er en ideel model til dig, der vil være stilet, praktisk og bære den samme jakke i mange år. 

Shop nu
Læderjakken

Yderligere inspiration til sommerjakker

Savner du yderligere inspiration til din garderobe omkring sommerjakker? Du er altid velkommen i din lokale Wagner-butik, hvor du kan gennemgå sortimentet af sommerjakker, som du kan blive inspireret af. Se også vores store udvalg af lækre jakker lige her på Wagner.dk.