Wagner Stories

Stories

Udgivet: 19-11-2019

Find det perfekte nytårsoutfit til mænd [2019]

Vil du gøre lidt ekstra ud af dit outfit til årets nytårsfest? Nytåret taler alle om som årets fedeste og mest ekstravagante fest - dit outfit og nytårstøj skal ligeledes stå ekstra skarpt til denne fest. Wagner giver dig, i denne nytårsguide, hjælp til at finde årets fedeste og mest ekstravagante nytårsoutfit. Vi viser dig tøjet og jakkesættet til nytårsaften, men også tilbehøret, champagnen og de gode nytårsforsætter. Vidste du for eksempel, at for lidt over 100 år siden var fyrværkeri i Danmark forbeholdt kongelige og fyrstelige ved lov? Det, og meget mere, giver vi dig i denne guide, samt hvilken type cigar du bare må tænde, når uret slår tolv, og vi alle springer ind i det nye år. Lad os komme i gang!

Foto: Wagner

Det skarpeste outfit til nytår - se godt ud til din nytårsfest

Det er den sidste dag på året, men den slutter med et brag, når klokken slår 12 og champagnepropperne springer. Inden dette brag har du sikkert revet dig selv i håret, prøvet adskillige jakkesæt i butikken eller skiftet slips op til flere gange. Det virker som en ørkenvandring, når håret ikke vil passe, eller skjorten krøller de helt forkerte steder. Fortvivl ej.

 

herretøj-nytårstøj-nytårsaften-outfit-wagner-guide-2019

 

Nytårsfesten er din og alle de andres fest med plads til sjov og udskejelser. Den er fyldt med særlig meget pomp, pragt, flotte kjoler, god musik og masser af glimmer. Det er den tid på året, hvor dit tøj virkelig står skarpt, og du kan samtidig tage noget på, som er markant anderledes end til for eksempel en firmajulefrokost, bryllup, eller hvilken som helst anden fest, du er inviteret til. Nytår er også meget mere end tøj, for nok ser du godt ud, men du skal også have de rigtige accessoires til dit tøj.

 

Der er altså to dimensioner af dit nytårsoutfit, ét er tøjet, det andet er tilbehøret.

 

Vi begynder med at se på, hvorfor vi egentlig fejre nytår, derefter på tøjet og til slut ser vi på årets trend, den gode champagne og den cigar, du bare må tænde, når klokken slår tolv.

 

Først, hvad er historien bag i nytår?

Hvorfor fejrer vi egentlig nytårsaften?

 

Nytåret er tærsklen mellem det nye og det gamle år. Den romerske gud for januar, Janus, er det bedste eksempel på nytåret. Janus er portrætteret med to hoveder, fordi han både kunne se ind i fremtiden og tilbage i fortiden.

Nytåret begyndte også i de romerske tider med særlige epifani- og saturnaliefester, hvor der var rigelige mængder af mad, drikke, dans, løjer og lys.

herretøj-nytårstøj-nytårsaften-outfit-wagner-guide-2019-historie

 

En saturnaliefest var en karnevalslignende fest, der blev fejret den 17. december. Den blev ledet af en person af lavere stand, som ved dagens anledning fik titlen konge. Der blev dermed vendt op og ned på alt til denne fest: Slaverne blev betjent af deres herrer, alt blev gjort med fokus på løjer og munterhed. Festerne var et symbol på, at den velkendte orden skulle genopstå gennem festens kaos.

Man mener, at disse fester især har inspireret de kristne juletraditioner, og fra disse romerske traditioner går der en klar linje frem til det danske bondesamfund i 1800-tallet. Til festerne lavede de unge mænd løjer, mens de ældre spiste æbleskiver og spillede kort. De unge piger var til disse fester mere optaget af at slå æg ud i et glas, og derefter betragte æggehviden, der kom ud. Det mente de at kunne vise hvem, der blev deres kommende ægtemand. Nytåret har altså i lang tid været en tid på året, hvor man ruskede op i det normale for at forstå, hvad der skulle ske i fremtiden.

herretøj-nytårstøj-nytårsaften-outfit-wagner-guide-2019-hisotorie-sort-hvid

 

Tidligere foregik nytåret mere stille, end det gør i dagens Danmark. Dog, blev der både lavet forskellige spas og løjer, og trommet nytåret ind, når borgerskabet, og andet godtfolk fra samfundets højere klasser gik på gaden, og fik en bid brød og en lille dram. Særligt, var det kunstneres og borgerskabets nytårsaften - en aften fuld af refleksion og eftertanke - hvor man en stor del af tiden var alene, og kontemplerede over livet, samt hvad der nu skulle ske.

Fyrværkeri blev først efter år 1900 almindeligt at fyre af. Førhen var det kun soldater og jægere, der tillod at skyde op i luften for at markere, at året skiftede, og nye tider begyndte. Det var også en skik at kaste med lertøj, som for eksempel potter og krukker på folks døre for at lave larm og løjer.

Rent faktisk, var det før år 1900 udelukkende adelen og kongehuset, der fyrede det, som vi kender som fyrværkeri af. Dette foregik kun ved festlige lejligheder. Efter år 1900 blev fyrværkeri mere almindeligt, og det kunne blandt andet findes hos tobakshandleren. Det sortiment, de havde dengang, var slet ikke ligesom det enorme sortiment, du kan få i dag. Det var med fyrværkeri kategorier som "grønne frøer" og "kinesiske pistoler", og indebar slet ikke de kæmpe nytårsraketter og -batterier, som du kan købe i dag.

herretøj-nytårstøj-nytårsaften-outfit-wagner-guide-2019-historie-sort-hvid

 

I dag er nytåret en kæmpe fest med masser af lys og røg, som desværre, de seneste år, er kommet under pres - blandt andet på grund af klimaforandringerne.

 

5 trin til at finde dit nytårstøj og jakkesæt

Vi begynder med at se på, hvad du skal have på af tøj. Disse fem indledende trin kan hjælpe dig på vej til at finde lige netop det jakkesæt, du skal have på.

 

1. Find et jakkesæt, der er ekstraordinært.

I vores guide til jakkesæt viser vi dig, hvordan du finder et jakkesæt, der er ekstraordinært godt, og som sidder perfekt på dig.

 

2. Glem det helt sorte

Gå efter et jakkesæt, der har et mønstret stof. Jakkesættet kan have nuancer af blåt og gråt, mens mønsteret kan være subtilt fremhævet. Det skal signalere, at du er klar på at feste igennem og se lidt anderledes ud, end du plejer.

 

3. Tag en vest på

Hvis du virkelig ønsker at give et statement til nytårsaften, skal du tage en matchende vest på. Det giver bestemt et mere dressed-up look.

 

4. Undgå slipset

Du vil stadig se pæn ud uden et slips, men du undgår at virke formel. Så, prøv at tage et jakkesæt på uden slips. Det kunne i stedet være en skjorte med en Mandarin-kraven, kina-kraven eller nehru-krave, der er en nyere kravetype. Den er tyndere, og har ingen spidser eller flipper. Men detkan faktisk være hvilket som helst design af skjorte, du vælger. Turtlenecks er et andet alternativ til at få et afslappet og festligt look til nytårsaften.

 

5. Dit tilbehør' skal være delikat

Hvis du er ung og trendy, skal du bære sko med et lærred eller ruskinds overdel og tykke såler. Er det ikke din stil? Så prøv et par lædersko eller et par loafers.

 

Hvilke nytårsoutfits skal jeg finde frem?

Du har gjort dig indledende tanker om, hvilken type af jakkesæt du skal se efter, og hvilke accessories du skal købe til. Det næste er, hvilket nytårsoutfit, du skal gå efter. Vi har fundet fem forskellige outfits, der hver har deres tema:

 

 • Det stilede nytårsoutfit
 • Det afslappede nytårsoutfit
 • Det pompøse nytårsoutfit
 • Det særlige nytårsoutfit
 • Det klimavenlige nytårsoutfit

Længere nede, viser vi dig eksempler på alle disse outfits, og hvor du kan købe dem henne. 

 

Udover disse outfits, findes der utrolig mange forskellige jakkesæt, at det kan være svært at vælge mellem dem. Vi foreslår, at du finder en stil, der læner sig op ad din personlige historie og stil. Det kan være måden, du fandt frem til jakkesættet på, eller grunden til du har denne farve på i forhold til andre farver. Det kan også være noget helt tredje - som en personlig nytårs accessori, der har betydning for dit nytårstøj

herretøj-nytårstøj-nytårsaften-outfit-wagner-guide-2019

 

Hvad kendetegner det gode nytårsoutfit og dit særlige nytårstøj?

Vi kan komme med masser af gode grunde til, hvad du skal tage på og hvorfor, men i den sidste ende er det helt basale ting, som skal være på plads, før du kan stå inde for dit eget nytårsoutfit, og føle dig tilpas i det.

 

Derfor, mener vi også, at dit nytårstøj helst skal indeholde to af disse tre elementer:

 

 • Give dig selv og personerne omkring dig et godt og festligt humør.
 • Vær’ personlig i din stil og vælg noget, der lige er dig.
 • Du har investeret i noget tøj, der kan holde i lang tid.

 

Alle disse kendetegn er lidt vage, men det er fordi, du selv skal give dit nytårstøj og hele dit outfit mening og personlig karisma. På den måde, får du også en endnu bedre fest og et endnu bedre festhumør.

Det er det, nytår handler om – vær’ den bedste version af dig selv og vis det til de andre gæster.

 

Lad os se på dette års nytårstrends. 

 

Nytårs Accessories

Inden vi springer ud i at vise de forskellige outfits, skal vi kort se på de forskellige accessories til dit nytårstøj. Vi ser på butterfly, vest, slips, sko samt manchetknapper.

 

Butterfly til nytår

herretøj-nytårstøj-nytårsaften-outfit-wagner-guide-2019-butterfly-sort

De ser måske ens ud, men en god butterfly til nytår er en, der matcher godt med resten af dit nytårsoutfit. Her er der hovedsageligt tale om din skjorte, smoking, vest eller habitjakken til jakkesættet.

Den butterfly, der passer bedst, er typisk en, som har en skarp kontrast til din skjorte. Det åbenlyse eksempel er den sorte butterfly til en hvid skjorte. Dette match skaber en delikat balance mellem at lade din butterfly komme i fokus og samtidig lade den gå i ét med dit look.

 

Slips til nytår

herretøj-nytårstøj-nytårsaften-outfit-wagner-guide-2019-slips-mønster-farve

Tidligere i denne guide sagde vi, at du måske i mindre grad skulle vælge slipset og hellere gå med et mere casual og festligt outfit. Slipset er den klassiske accessories, som enhver mand tager på, når lejligheden byder sig til det. Derfor, kan du sagtens tage slipset på.

 

Du skal tage et slips på, der i højere grad har et mønster og skiller sig lidt ud fra de ensfarvede og monotone slips, som findes derude. Det kunne for eksempel være ovenstående slips, som har et blomstermønster, hvilket netop viser en klar farverig kontrast fra de traditionelle slips. Er du i smoking eller en anden formel påklædning, skal du klart gå efter et ensfarvet slips.

 

Vest til nytår

herretøj-nytårstøj-nytårsaften-outfit-wagner-guide-2019-vest-sort-skjorte

En vest til nytår er en smart måde at gøre overgangen mellem dit jakkesæts jakke, og skjorten til en let og ikke besværlig overgang. Når dansen er i gang, og det bliver for varmt, tager du jakken af og har vesten på. Så, undgår du også at tænke så meget over, om skjorten krøller eller du spilder på den. Vesten klarer det.

Og skal du udenfor senere på aftenen og natten eller begynder at fryse indenfor, kan du tage din jakke på igen. Find en vest i en kontrastfyldt farve til din skjorte og match den med en butterfly.

 

Sko til nytår

herretøj-nytårstøj-nytårsaften-outfit-wagner-guide-2019-sort-sko-lak

Der findes masser af forskellige sko til nytårsaften. Det vigtigste som du skal være opmærksom på, er, hvilket outfit du tager på sammen med dem. Er det mere formelt, skal du vælge de polerede og nydelige sorte sko, mens et mere afslappet nytårslook sagtens kan bære et par sneakers, loafers eller andre herresko. Så længe dit festhumør er i top, skal dine sko egentlig bare kunne danse i takt til musikken, og så skal din aften nok blive god.

 

Manchetknapper til nytår

herretøj-nytårstøj-nytårsaften-outfit-wagner-guide-2019-manchet-skjorte-hvid

 

Manchetknapper til dit nytårsoutfit er den ekstra detalje, som enhver mand med respekt for sig selv, og hans skjorte kræser lidt ekstra for. Du kan vælge mellem de helt åbenlyse, pompøse og skinnende knapper, mens andre er til de mere afdæmpede og nedtonede farver. Det vigtigste ved manchetknapperne er, at de passer til resten af dit jakkesæt. Så vurdér gerne indenfor farver og materialer.

 

5 forskellige nytårsoutfits

1. Det stilede nytårsoutfit

herretøj-nytårstøj-nytårsaften-outfit-wagner-guide-2019-jakkesæt-blå-skjorte

 

Butterfly og charmeklud er det klassiske nytårsoutfit, som både er festligt overdådigt og sidder lige i skabet.

Find det her

 

2. Det afslappede nytårsoutfit

herretøj-nytårstøj-nytårsaften-outfit-wagner-guide-2019-jakkesæt-lilla-farve-afslappet

 

Dette afslappede nytårsoutfit spiller med farver, mønstre og de afslappede sneakers, så du kan være på farten hele aftenen. Prøv især at få farverne til at spille sammen, så det skaber et samlet udtryk, der både viser, at du har, stil og kan virke afslappet på samme tid.

Find det her

 

3. Det pompøse nytårsoutfit

herretøj-nytårstøj-nytårsaften-outfit-wagner-guide-2019-sort-jakkesæt-pompøse

 

En smoking i sort og hvidt med den ikoniske butterfly, og de flotte skinnede sorte sko formår at danne rammen for ethvert festligt og formelt nytårsoutfit. Du går ikke galt i byen med dette skarpe sæt.

Find det her

 

4. Det særlige nytårsoutfit

herretøj-nytårstøj-nytårsaften-outfit-wagner-guide-2019-farvet-mønster-sneakers

 

Dit jakkesæt kan også sprænge rammerne for, hvad der er normalt at tage på. Det giver nytårsaften dig især muligheden til. Her har vi et mønstret jakkesæt, der kontrasteres med en ensfarvet trøje, men vælg også en skjorte, der er i en lidt afdæmpet farve, så du får dit jakkesæt til at fremstå skarpt.

Find det her

 

5. Det klimavenlige nytårsoutfit

herretøj-nytårstøj-nytårsaften-outfit-wagner-guide-2019-jakkesæt-blå-stilet-klimavenlig

 

Dette jakkesæt er i 100% uld, som du kan bruge igen og igen. Det gør det til et særligt klimavenligt jakkesæt, som kan tiltænkes mange forskellige arrangementer i fremtiden, fremfor kun den ene nytårsaften. 

Find det her

 

Tilbehør' til dit nytårsoutfit

De sidste 10% til at sætte prikken over i'ét

 

Cigarer til nytårsaften

herretøj-nytårstøj-nytårsaften-outfit-wagner-guide-2019-cigar-brun

 

Vi har fundet en liste over de bedste cigarer i hele verden, så du ved, hvilke cigarer du skal se efter til dit nytår. Det bedste valg er de cubanske cigarer.

 • My Father La Opulencia Toro.
 • The Wise Man Maduro Robusto.
 • Padrón Family Reserve No. 44 (Natural)
 • H. Upmann Sir Winston.
 • Arturo Fuente Hemingway Work of Art.
 • JFR Lunatic Habano Short Robusto.
 • Oliva Serie V Melani0 Churchill.
 • Alec Bradley Black Market Estelí Torpedo.

Læs mere om verdens bedste cigarer her

 

Champagne til nytårsaften

herretøj-nytårstøj-nytårsaften-outfit-wagner-guide-2019-champagne-glas

 

Ifølge wine-searcher.com er disse syv champagner blandt de bedste i hele verden. Prisen er generelt høj, men findes også til billigere penge.

 1. Krug Clos du Mesnil Blanc de Blancs Brut
 2. Krug Clos d'Ambonnay.
 3. Krug Collection Brut.
 4. Salon Cuvée S Le Mesnil Blanc de Blancs
 5. Dom Pérignon Oenotheque Brut Millesime
 6. Jacquesson Aÿ Grand Cru Vauzelle Terme Extra Brut
 7. Louis Roederer Cristal Brut Millesime

 

Nytårsforsæt til det nye år

Vi har sat en liste med 10 populære og almindelige nytårsforsæt op, og 7 mere anderledes -forsæt, som du kan få inspiration fra.

De 10 populære nytårsforsæt

 • Tabe mig i vægt
 • Dyrke mere motion
 • Stoppe med at ryge
 • Find en sød kæreste
 • Drikke mindre alkohol
 • Arbejde mindre
 • Stoppe med dårlige vaner etc. neglebidning,
 • Se mere til min familie
 • Tale pænere og stoppe med at bande
 • Drikke mindre kaffe

 

De lidt mere anderledes nytårsforsæt

 • Sæt mere kulør på hverdagen
 • Færre to-dos, flere ta-das
 • Skab din egen drink
 • Leg mere
 • Find ja-hatten frem
 • Tag et billede hver dag i 2020
 • Køb dig en cykelhjelm

 

Yderligere inspiration til dit nytårstøj

Savner du mere inspiration til dit kommende nytårsoutfit? Eller bare har brug for at mærke stoffet eller prøve tøjet inden køb, kan du gå ned i vores butikker. Vi har hos Wagner, vores specialister klar med en masse eksempler på nytårstøj og jakkesæt, som du kan komme og se samt blive inspireret af. Wagners eksperter er din professionelle rådgivning, når du kommer ned i butikken. De er blandt de mest dedikerede eksperter inden for herremoden og har en meget bred viden om, hvor moden bevæger sig hen.

Få mere om nye trends, materialer og farver indenfor dette års nytårstøj -  kom ned i din lokale Wagner herretøjsbutik, eller se alt det forskellige nytårstøj vi har her.